ADO Den Haag heeft aan het duel tegen FC Utrecht een punt overgehouden. In het Kyocera Stadion werd het 2-2. Met een verwoestende volley vanaf 25 meter leek Lex Immers zijn ploeg aan de broodnodige overwinning te helpen. In zijn pegel zat de frustratie van de afgelopen nederlagenserie. Maar het bleek niet genoeg voor de zege want FC Utrecht drukte zijn overwicht van de tweede helft alsnog in de gelijkmaker uit.

In een nevelig Kyocera Stadion moest ADO Den Haag het doen met de gevolgen van een voorbereiding die licht de mist in ging. Coach Maurice Steijn kon niet beschikken over Aleksandar Radosavljevic (ziek) en Wesley Verhoek (geopereerd aan zijn enkel), terwijl John Verhoek met een liesblessure naast hem op de bank zat. Toch deden de Hagenaars niet onder voor het drie plaatsen hoger staande FC Utrecht. De groen-gelen gingen de strijd met de Utrechters aan en leken niet in de problemen te komen.

Maar de Domstedelingen kwamen bij hun eerste kans, na tien minuten, wel op voorsprong. Leon de Kogel verlengde een hoekschop van Rodney Sneijder en verdediger Daan Bovenberg mocht de bal van dichtbij inschieten: 0-1. De thuisploeg reageerde direct. Charlton Vicento kreeg op een pass van Jens Toornstra een goede kans, maar de linksbuiten schoot de bal wild naast. Daarna hadden beide doelmannen niet zoveel meer te doen. Maar na een halfuur kwam ADO Den Haag ineens op gelijke hoogte. Chris Kum mocht opkomen en bediende de vrijgelopen Vicento. Dit keer schoot de buitenspeler de bal beheerst langs doelman Rob van Dijk: 1-1.

De gastheren kregen direct voor rust nog een mogelijkheid toen Tjaronn Chery verrassend in de korte hoek schoot. Van Dijk stond een rebound toe maar pareerde vervolgens ook de inzet van Mike van Duinen. Na de pauze liet ADO Den Haag zich terugdringen en dat leverde vooral bij hoge voorzetten hachelijke momenten op. Edouard Duplan kreeg de beste kans maar schoot naast. De thuisploeg kwam er aanvallend niet echt meer aan te pas. Toch zette aanvoerder Immers met een verwoestende volley in de zestigste minuut zijn ploeg op voorsprong. Bovenberg en Dave Bulthuis verdedigden een voorzet van Ahmed Ammi maar matig uit. Immers bedacht zich geen moment en liet doelman Van Dijk volstrekt kansloos: 2-1.

Daarna zakte de ploeg van Steijn weer in en liet het FC Utrecht op zich afkomen. Alleen Chery was nog gevaarlijk via afstandsschoten, maar hij mikte de bal twee keer naast het doel. ADO Den Haag moest halverwege de tweede helft opnieuw tegenslagen verwerken toen Christian Supusepa na een duel met Duplan verkeerd neerkwam en met een schouderblessure per brancard van het veld gedragen werd. Tegelijkertijd verliet ook Vicento geblesseerd het veld. De druk op de nieuw geformeerde Haagse defensie werd steeds groter en met kunst- en vliegwerk bleef deze lange tijd overeind.

Maar in de tachtigste minuut ging het mis. Jan Wuytens kopte een corner van invaller Michael Zullo tegen de hand van Kum. Scheidsrechter Richard Liesveld gaf een strafschop die door De Kogel feilloos werd ingeschoten: 2-2. Na de gelijkmaker nam ADO Den Haag wel het heft in handen en op een pass van Toornstra, meteen na de aftrap, speelde John Verhoek de bal langs Van Dijk maar ook langs de paal.

In blessuretijd redde Van Dijk nog op een schot van Immers, zodat beide ploegen zich met een puntendeling tevreden moesten stellen. ADO Den Haag schiet met het gelijkspel weinig op en blijft op de veertiende plek staan. Een overwinning bij Excelsior komende zondag laat de Hagenaars op de ranglijst stijgen. De aanvang van dit duel is 12.30 uur.