News

ADO Den Haag wacht nog altijd op zijn eerste overwinning in Friesland. De Hagenaars gingen in het laatste kwartier hard onderuit: 4-0.

ADO Den Haag speelde in het Abe Lenstrastadion een wedstrijd in drie bedrijven. De eerste helft speelden de Hagenaars matig, ontbrak de flair en de bluf en ging er veel fout in balbezit. In de tweede helft begon de ploeg van Maurice Steijn met meer overtuiging te voetballen en kreeg het kansen om een 1-0 achterstand op te halen. Maar in het laatste kwartier deden een rode kaart voor Christian Supusepa en twee strafschoppen de groen-gelen de das om.

ADO Den Haag speelde in het Abe Lenstrastadion een wedstrijd in drie bedrijven. De eerste helft speelden de Hagenaars matig, ontbrak de flair en de bluf en ging er veel fout in balbezit. In de tweede helft begon de ploeg van Maurice Steijn met meer overtuiging te voetballen en kreeg het kansen om een 1-0 achterstand op te halen. Maar in het laatste kwartier deden een rode kaart voor Christian Supusepa en twee strafschoppen de groen-gelen de das om. Vooraf werd een open wedstrijd met veel aanvallend voetbal verwacht maar Heerenveen en ADO Den Haag leverden in de eerste helft een povere prestatie. De Hagenaars, met Wesley Verhoek op links en Tjaronn Chery op rechts, zakten ver terug op eigen helft en kwamen er maar moeizaam uit. Tot uitgespeelde kansen kwamen de Hagenaars niet. De thuisploeg had meer balbezit maar dwong ook weinig af. Alleen ex-ADO Den Haag-rechtsback Daryl Janmaat raakte de lat boven doelman Gino Coutinho.

Vlak voor rust kwamen de Friezen toch tot scoren. Op een pass van Filip Djuricic was Luciano Narsingh uit de rug van Supusepa gestart. De buitenspeler had vervolgens geen moeite om de bal door de benen van Coutinho te schuiven: 1-0. Na de rust liet ADO Den Haag veel meer voetbal zien en ontstonden er goede combinaties op de rechterkant. Uit een van die aanvallen kreeg John Verhoek de beste kans. Jens Toornstra stuurde in de 52e minuut Ahmed Ammi diep. Tegen de lage voorzet van de rechtsback zette de spits zijn schoen, maar hij stuitte op de ledematen van doelman Brian Vandenbussche.

De Hagenaars hadden in die fase, waarin ook Tjaronn Chery nog een keer naast schoot, de kans op de gelijkmaker. Aan de andere kant ontsnapte ADO Den Haag aan een tweede doelpunt toen Viktor Elm een hoekschop van invaller Quenten Martinus inkopte. Dankzij de knie van Toornstra, die op de doellijn stond, werd een grotere achterstand voorkomen. Maar een hogere Heerenveense score zou er in het laatste kwartier toch komen. Supusepa onderschepte een dieptepass onvoldoende, waardoor Narsingh vrij doortocht had. In een poging zijn fout te herstellen bracht de linksback de buitenspeler uit balans. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf Supusepa alweer ADO Den Haags derde rode kaart in vier duels. Bas Dost schoot in de 77e minuut de strafschop hard binnen: 2-0.

Drie minuten later hield Gábor Horváth Dost vast na een voorzet van Narsingh. De spits miste daardoor zijn kopbal maar mocht van Nijhuis opnieuw vanaf elf meter aanleggen. Weer ging de bal hard door het midden: 3-0.

In de 87e minuut maakte de spits zijn hattrick. Nadat Narsingh Chris Kum uitkapte, tikte Dost bij de tweede paal zijn voorzet van dichtbij in: 4-0. ADO Den Haag zal zich achter de oren moeten krabben hoe het komt dat het in Heerenveen een helft lang niet scherp heeft gespeeld. Die instelling kan het zich volgende week helemaal niet veroorloven. Dan staat in Alkmaar op zondag 6 november het duel tegen koploper AZ op het programma. De aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur.