ADO Den Haag heeft haar eerste thuiszege van dit seizoen behaald. Op basis van een sterke eerste helft versloegen de Hagenaars het zwakke VVV Venlo met 2-0.

Na het teleurstellende verlies tegen RKC Waalwijk, twee weken geleden, was een overwinning tegen VVV Venlo meer dan welkom. Daarmee kon ADO Den Haag na zeven wedstrijden de weg naar boven inzetten.Die zege zou er ook komen en de basis daarvoor legden de groen-gelen in de eerste helft. Met aanvallend voetbal en vlotte combinaties was het eerste halfuur het door heel Nederland geroemde spel van vorig seizoen te zien. De Hagenaars speelden tot de rust dan ook het beste voetbal van de laatste tijd. Uiteindelijk leidde dat goede spel, naast de eerste thuiszege, ook tot twee andere primeurs. John Verhoek produceerde het eerste competitiedoelpunt dat de fans dit seizoen in eigen huis hebben gezien en Gábor Horváth maakte zijn eerste Eredivisiegoal. Nummer 16 tegen nummer 17 werd al als een degradatieduel bestempeld, maar daar wilde de thuisploeg niets van weten. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Björn Kuipers zette het de Venlonaren onder druk.

Met Jens Toornstra in een meer centrale rol en Tjaronn Chery als uitblinker op de flanken golfde de ene aanval na de andere op het doel van Dennis Gentenaar. Toornstra leek al na drie minuten met een schot te scoren, maar de Limburgse goalkeeper tikte de bal nog naast.Daarna volgden er in het eerste kwartier nog diverse kansen. Chery mikte een vrije trap naast het doel, een inzet van Chris Kum ging over de lat en bij een nieuwe kans schoot Chery voorlangs. Nadat John Verhoek op aangeven van zijn broer Wesley eerst nog een doelpunt wegens buitenspel zag worden afgekeurd, mocht hij in de 21e minuut wel juichen. Na een corner van Chery miste Musa de bal bij de tweede paal, waarna Toornstra het speeltuig teruglegde op Christian Supusepa. De linksback gaf direct voor en Gábor Horváth en Maya Yoshida gingen het luchtduel aan. Dat eindigde onbeslist, zodat de bal bleef liggen. John Verhoek was er als eerste bij om de bal dichtbij binnen te rammen: 1-0. De Hagenaars gingen door en Chery was niet veel later dicht bij de tweede treffer. Handig kapte hij Alexander Emenike uit, maar het schot ging voorlangs.

De Hagenaars gingen door en Chery was niet veel later dicht bij de tweede treffer. Handig kapte hij Alexander Emenike uit, maar het schot ging voorlangs.Het krachtsverschil werd voor rust toch nog in een hogere score uitgedrukt. Na een korte corner van Wesley Verhoek en Toornstra gaf de buitenspeler de bal hard en laag voor. Niemand kwam aan de bal waardoor Horváth van dichtbij zijn voet tegen het speeltuig kon zetten: 2-0. Het was het eerste Eredivisiedoelpunt voor de Hongaar in het goede doel. Vorig seizoen maakte hij een goal. Toen schoot hij, in dienst van NAC Breda, tegen ADO Den Haag in eigen doel.Toornstra had in blessuretijd nog de derde treffer op zijn voet. Op Bergkampachtige wijze plukte hij een voorzet van Wesley Verhoek uit de lucht. Daarna wipte hij de bal over de voet van Michael Timisela, maar in laatste instantie kon zijn schot nog geblokt worden.

In de tweede helft had ADO Den Haag nog steeds de controle over de wedstrijd, maar waren de aanvallen minder talrijk. Alleen John Verhoek kreeg een goede kans om zijn tweede doelpunt van de avond te maken. Op aangeven van opnieuw zijn broer schoof hij de bal in de 56e minuut naast. VVV was geen schim van de ploeg die in De Koel op zowel Ajax als PSV een punt veroverde en stichtte nooit gevaar. Ter illustratie: de beste mogelijkheid voor de bezoekers was een vrije trap van Barry Maguire, die onbedoeld op de lat eindigde.

Het spel van de eerste helft kon ADO Den Haag in het tweede bedrijf nooit evenaren. De ploeg van Maurice Steijn speelde naarmate de wedstrijd steeds slordiger, waardoor een hogere score niet bereikt werd. Alleen in blessuretijd was er nog een lichtpuntje aan Haagse zijde. Chery kwam vanaf rechts naar binnen en schoot buiten bereik van Gentenaar op de paal. Door deze zege heeft ADO Den Haag afstand van de onderste plekken genomen. De sterke eerste helft moeten een opsteker voor het duel van aanstaande zondag zijn. Dan gaan de Hagenaars op bezoek bij Feyenoord. De aanvang van dat duel is 14.30 uur.