News

Op vrijdag 4 juni doet Florence mee - op locatie Wijndaelercentrum - aan de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag. Florence werkt daarin samen met partners Menzis en ADO Den Haag in de Maatschappij voor het stimuleren van beweging bij de ouderen in Den Haag. Als zorginstelling zorgt Florence er dagelijks voor dat mensen het leven kunnen leiden dat hen lief is. Juist als hun gezondheid hen in de steek laat. Daarom wordt deze Balkon Beweegdag aangegrepen om de ouderen in het zonnetje én in beweging te zetten.

Binnen de richtlijnen van het RIVM wordt het balkonfeest gevierd met Fred Zuiderwijk als gastheer en Kees Brouwers als buurtsportcoach van ADO Den Haag, die de bewegingsoefeningen verzorgd. Daarbij is er muziek via het ‘silent disco’-principe in aanwezigheid van Lex Schoenmaker (oud-voetballer en -trainer van ADO Den Haag) en Mustapha El Boumeshouli (Stadsdeeldirecteur Loosduinen). Daarnaast is er ook de paardentherapie voor bewoners.

Wat is ‘Balkon Bewegen’?

Het ‘Balkon Bewegen’ is een initiatief ontstaan vorig jaar in coronatijd waarbij vrijwilligers en professionals langs woon- en zorgcentra gaan om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid gewaarborgd van de ouderen. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar en voor elkaar actief is. Natuurlijk kunnen mensen vanuit de (binnen)tuin of galerij ook meedoen! Saamhorigheid en solidariteit staan centraal, met zijn allen maken we er een groot feest van.

Wat is het doel?

Het Nationaal Ouderenfonds wil met de Nationale Balkon Beweegdag de verschillende initiatieven in het land bundelen en op één dag zoveel mogelijk ouderen in beweging brengen en een gezellige, positieve ochtend laten beleven.
Om 11.00 uur is het landelijke startmoment van de Nationale Balkon Beweegdag en begint ook de activiteit bij Florence, Wijndaelercentrum.

Met én voor elkaar

Ouderen ervaren Balkonbewegen als een manier om gezond te blijven op een kleine ruimte. Maar ook als: 'plezier, contact en aandacht voor elkaar.'