News

Op zondag 4 oktober stond de eerste speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. Deze competitieronde zou gespeeld worden in Doetinchem bij De Graafschap. Helaas gooiden de vernieuwde maatregelen rondom het COVID-19 virus roet in het eten. Volkomen terecht blies de organisatie van de Bijzondere Eredivisie deze speelronde af. Om de teleurgestelde G-Storks van ADO Den Haag tegemoet te komen, organiseerde hoofdtrainer Ronald een training op De Aftrap.

In de stromende regen betraden de G-Storks één voor één het Jeugdcomplex van ADO Den Haag. Het weer mocht de pret niet drukken: de G-Storks waren blij om weer aan de slag te gaan. Na ontvangst werden de nieuwe shirts met hoofdsponsor PLYRS gepresenteerd aan de spelers en speelsters. “Wauw, een echte hoofdsponsor” zei Jasper die zeer trots zijn nieuwe shirt aantrok.

Toen was het de hoogste tijd om het hoofdveld te betreden waar een leuke training op het programma stond voor onze G-Storks. Met de nieuwe shirts, de prachtige Sportcampus Zuiderpark op de achtergrond en de 1.5 m in acht nemend, werd eerst nog de nieuwe teamfoto gemaakt.

Vervolgens konden we dan echt beginnen met de training. Er werd rekening gehouden met de harde wind en elke speler kreeg een bal om zijn techniek verbeteren. Daarna was er het bekende pass- en trapwerk ter voorbereiding van een afwerkoefening. Ondertussen was het droog geworden op het Sportpark. Na een paar mooie schoten én eveneens mooie reddingen van keeper Max, was iedereen klaar voor het volgende spel. Vanaf steeds grotere afstand moest er worden gescoord in het lege doel. Vanaf de verste pionnen scoorden maar liefst 11 van de 12 G-Storks, een prachtige teamprestatie!

De eindpartij was een gelijkwaardig opgaande wedstrijd en een genot om naar te kijken. Dit gold ook voor de aanwezige toeschouwers die zich buiten het complex, onder het afdakje van de Sportcampus hadden gevestigd.
Na ongeveer vijf kwartier werd de training afgesloten door trainer Ronald en keerden de G-Storks voldaan èn met een nieuw ADO-shirt huiswaarts.

Op 25 oktober staat de volgende activiteit gepland. Ook dit zal een vervangende activiteit zijn, omdat ook de tweede speelronde van de Bijzondere Eredivisie is afgelast. ADO Den Haag was host van deze speelronde. Deze speelronde zal verplaatst worden naar 2021.