News

Zaterdagochtend 24 augustus werden 12 walking football teams verwelkomd op het complex van Duindorp SV. Voor het eerst werd door de organisatie van de ‘Dag van de Haagse Voetbalhistorie’ ook ruimte gemaakt voor de 55-plussers die walking football spelen.
Namens ADO Den Haag, één van de drie clubs die in 2013 met deze voetbal variant voor ouderen startte, waren de ADO Den Haag OldStars en een team met oud-ADO spelers aanwezig. Overige teams uit de regio waren gastheer Duindorp SV, buurman Scheveningen Holland Sport, DUNO, Vredenburch, WIK, SVC’08, Full Speed, SEV en de Zoetermeer Old Stars.

Tussen negen en half 12 streden de walking footballers om de spreekwoordelijke eer en beker.
De ADO Den Haag OldStars trapten af tegen Full Speed en speelden een moeizaam toernooi. In vijf wedstrijden werd één punt bij elkaar gesprokkeld, ondanks de doelpunten van Leo. Dieptepunt was het onwel worden van Ben maar gelukkig gaat het weer redelijk goed met hem.

Bij oud-ADO was sprake van het omgekeerde. De ADO Den Haag oud-profs starten tegen Scheveningen Holland Sport, een historische Haagse klassieker, en wonnen moeizaam met 1-0. In de overige poule wedstrijden moest het team alleen tegen Vredenburch twee punten laten liggen, en werd er gewonnen tegen DUNO 1, de Zoetermeer Old Stars en SEV.
De finale tegen DUNO 2 ging met 1-2 verloren, zodat een prachtige tweede plaats het eindresultaat was. Duindorp SV behaalde de derde plaats na een 2-0 overwinning op Scheveningen Holland Sport.

Al met al een prachtig initiatief van de ‘Dag van de Haagse Voetbalhistorie’!