News

Twee weken geleden hebben de ADO Den Haag OldStars op donderdag 27 juni een Walking Football toernooi gespeeld bij PSV Eindhoven op PSV Campus De Herdgang. Daarnaast vond op 4 juli de laatste training van het seizoen plaats bij H.V.V. Laakkwartier. De training werd afgesloten met een gezamenlijke lunch.

Sterke tegenstanders

Op donderdag 27 juni stonden om 8.45 uur bij HVV Laakkwartier zeven walking football spelers klaar voor vertrek richting De Herdgang, het trainingscomplex van PSV Eindhoven. Na een gezellige rit van anderhalf uur in een ADO-bus, arriveerden de deelnemers in Eindhoven.
Nadat de OldStars zich hadden omgekleed en het openingswoord en fluitsignaal van gastheer PSV heeft geklonken, gingen de 60-plussers uit Den Haag van start.

Voor de ADO Den Haag OldStars stonden zes tegenstanders op het programma: Borussia Dortmund, Club Brugge, PSV, VV Gestel, Roda JC en RKKVO.
Trainer Ramon stond langs de lijn om aan te moedigen en de wissels door te voeren. En die wissels waren nodig, gezien het warme weer met temperaturen van boven 28 graden.
Na twee nederlagen tegen een stormachtig beginnend Borussia Dortmund en Club Brugge, werd ADO Den Haag geheel overrompeld. Na de lunch pakte ADO Den Haag het goed op door gelijk te spelen tegen PSV en te winnen van RKKVO.

Sportiviteitsbeker

Een van de uitgangspunten van het Walking Football toernooi is de onderlinge sportiviteit en het respect voor elkaar. Nadat ADO Den Haag de vorige editie van dit toernooi had gewonnen, en daarmee de Fair Play Cup, mochten ze de sportiviteitsbeker dit jaar overdragen aan Borussia Dortmund. Tegenstander Roda JC gaf nog aan dat het bij ADO Den Haag wederom niet ontbrak aan ‘fair play’ en gezelligheid!
De OldStars kunnen terugblikken op een toernooi waarbij de teamspirit en sportiviteit voorop stonden, met daarbij uitstekende tegenstanders en warme weeromstandigheden.

Seizoen afsluiting

Op donderdag 4 juli vond de laatste training van het OldStars seizoen 2023-24 plaats op H.V.V. Laakkwartier. 30 OldStars gaven acte de presence waarvan er 22 op het veld stonden. De training van Ramon bestond uit vier onderdelen, de warming-up, pass oefeningen in de middencirkel, een spelvorm in de vorm van ‘bankvoetbal’ en de partijvorm, oftewel een minitoernooi met vier teams.
Na de douche werd in de kantine van HVV Laakkwartier afscheid genomen van Anton Nijboer. Hij mocht een speciaal ADO-shirt en een fotoboek in ontvangst nemen! Tot slot werd gezamenlijk afgesloten met een lunch.