News

In de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen namen de vrouwen van ADO Den Haag het vrijdag op tegen Club Brugge. In tropische temperaturen liet de ploeg van trainer Stephan Vos teveel kansen liggen om een nederlaag te voorkomen.

Frisse start
Ondanks de hitte ging ADO Den Haag in België fris van start. Lobke Loonen nam het doel van afstand onder vuur, maar zag haar uithaal gekeerd. Ook een kopbal uit een corner van Cato Pijnacker Hordijk wist de Brugse sluitpost onschadelijk te maken. Na een eerste drinkpauze wisten de gasten geen nieuwe mogelijkheden te creëren. Brugge slaagde daar op slag van rust wel in. De na twee seizoenen in de Residentie naar België teruggekeerde Chloé Vande Velde stond aan de basis van een aanval waaruit de thuisploeg op voorsprong kwam: 1-0.

2024 08 0 2 brugge lya ado den haag 7

Nieuwe debutanten
Na de thee spande ADO Den Haag zich met verschillende verse krachten in om terug te komen. Door goed in te grijpen bij een Brugse hoekschop voorkwam doelvrouw Isa Grimmius nieuwe averij. Na een uur maakte Victoria Boerboom als invaller haar officieuze debuut voor de Haagse hoofdmacht. Bijna luisterde de jeugdinternational haar optreden op met een doelpunt. De Brugse keeper voorkwam een Haags feestje. Daarna bracht Vos ook Jet van Mierlo als debutant in het veld. Een smeekbede om een strafschop was later aan de scheidsrechter niet besteed. Vlak voor tijd kwamen de Haagse vrouwen nog eens dreigend opzetten, maar niemand nam de gelegenheid te baat om af te drukken.

2024 08 0 2 brugge lya ado den haag 4 

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Eric de Wit