News

Aan de vooravond van Sinterklaas zijn de meidenteams van ADO Den Haag Vrouwen niet aan het uitpakken van kadootjes toegekomen. De meiden onder 16 waren te goedgeefs voor de jongens van WIK. De meiden onder 17 zagen Semper Altius de punten op zak steken. De beloften boekten een zakelijke zege bij Feyenoord.

De meiden onder 16 begonnen zaterdagochtend op Houtrust sterk aan de wedstrijd tegen de jongens onder 15 van WIK. Op een vroeg schrikmoment na stond de verdediging steeds pal en was de het team van het trainerstrio Scholte, Guijt en De Zeeuw de overheersende partij. Het kostte wel moeite het overwicht om te zetten in uitgespeelde kansen. Lotte Vermeulen was het dichtst bij een openingstreffer, maar haar schot stuitte via de lat terug het veld in. WIK sloeg na een afgeslagen corner wel direct toe aan de overkant: 0-1.

Kort na de pauze volgde een tweede tegentreffer. De thuisploeg had moeite die tegenslag te verwerken. Isa van Schaik en Victoria Boerboom namen het doel van afstand onder vuur, maar zonder succes. Een machtige uithaal van Vermeulen leek op weg naar de bovenhoek. Helaas werd WIK opnieuw gered door de dwarsligger. Een goede kans voor Inge van Lenthe werd op het allerlaatste moment verijdeld. Bleef een aansluitingstreffer daardoor uit, aan de andere kant sloeg WIK in de slotfase wel nog een keer toe: 0-3.

De beloften en de meiden onder 17 hadden een geslaagde midweekse tienertour naar Barneveld achter de rug. Zij speelden daar allebei tegen een Oranje onder 15-team. De beloften wonnen met 4-1 en de meiden onder 17 sleepten door treffers van Siwa Kuprowska en Fien Leijdekker een zege met 2-1 uit het vuur. In het competitieduel met de jongens onder 16 van Semper Altius kreeg dat laatste succes helaas geen vervolg. Op een ijskoude vrijdagavond werd het op Houtrust 3-1 voor de gasten. De meiden speelden best aardig, maar ondanks enkele kansen stond er halverwege een voorsprong voor de gasten op het scorebord: 0-1. Jagend op de gelijkmaker zag de huisploeg Semper Altius verder uitlopen. Pas bij 0-3 deed Leijdekker nog iets terug.

De beloften begonnen zaterdag aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord met het goede voornemen niet voor Sinterklaas te spelen. Onder de rook van De Kuip voorkwam Nikki van den Burg met een prima interceptie een doorbraak, gaf de Haagse muur geen krimp bij een vrije trap, voorkwam June Burgers koppend een tegentreffer en wist doelvrouw Isa Grimmius door snel van haar lijn te sprinten een Feyenoord-spits van scoren te houden. Nadat de thuisclub was uitgeraasd, sloegen de Haagse beloften bij de eerste de beste gelegenheid onverbiddelijk toe. Jill van den Ende omspeelde haar tegenstander, gaf de bal op maat voor en Wendy Balfoort vond met een knappe kopbal de hoek: 0-1.

Het tweede bedrijf begon wederom met een perfect getimede ingreep van Grimmius. Na een prima combinatie tussen Van den Ende en Iris Remmers over links eindigde een inzet van Brigitte Franken in de handen van goalie Jasmijn de Groot. Feyenoord drong daarna wel aan, maar meer dan een paar vergeefse verzoeken om een strafschop leverde dat niet op. In het Haags kwartiertje hadden de gasten wel reden voor een feestje. Remmers verdiende met een Zinedine Zidane een hoekschop, cirkelde de bal voor de goal en bij de tweede paal vierde Lynn Verhoef haar debuut voor de beloften door de bal meedogenloos in de hoek te volleren: 0-2.

Foto tienertour: Ulis van Maanen

Beelden meiden onder 16-WIK: Niels Piay