De beloften van ADO Den Haag Vrouwen zagen de ongeslagen start van het seizoen zaterdag op Woudestein verloren gaan.

Op de vroege zaterdagmorgen leken de Haagse beloften tegen Excelsior direct na de aftrap nog niet helemaal bij de les. De wedstrijd was nog geen twee minuten oud toen twee verloren duels in de gevarenzone in een achterstand resulteerden. Iris Remmers had na een prima actie snel gelijk kunnen maken, maar stuitte op de doelvrouw. In plaats daarvan werd het in de 16de minuut 2-0. Was de wedstrijd daarmee gespeeld? Zeker niet. De gasten creërden voldoende mogelijkheden om weer in de wedstrijd te komen. Myrthe Korstanje schoot na een onderschepping naast en zag daarna een inzet uit een voorzet van Celine van der Toorn langs de verkeerde kant van de paal gaan. Bij een dieptepass was de goalie een fractie van een seconde eerder bij de bal dan Van der Toorn. Vrijgespeeld in de beste Haagse aanval mikte Quinty Dupon over. En Van der Toorn vuurde ook nog eens voorlangs. Aan de andere kant moest de verdediging voortdurend attent zijn op counters. Met een goede ingreep voorkwam Loïs Wieringa een derde tegentreffer.

Met een direct afgedwongen hoekschop begon ADO Den Haag scherp aan het tweede bedrijf. Na zes minuten was het echter toch weer prijs voor Excelsior. Toen de scheidsrechter rood trok voor Femke Potjewijd, was de strijd wel gestreden. Brigitte Franken zorgde in blessuretijd nog voor een lichtpuntje door na een pass van June Burgers haar eerste goal in de beloftencompetitie te scoren: 3-1. In de resterende tijd moest Wieringa de bal nog een keer uit het net vissen.