News

De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen begonnen woensdag uitstekend aan een grensoverschrijdende competitie. Aan de Groene Zoom in Voorburg werden de leeftijdgenoten van Racing Genk op een bolwassing getrakteerd.

Uit angst voor het ongewenst verschijnen van een Assepoester op haar bal heeft de UEFA bij de mannen een exclusieve jeugdcompetitie voor de rijkste Europese clubs in het leven geroepen. Bij de vrouwen is het gelukkig nog niet zover. Dat biedt de meiden van ADO Den Haag Vrouwen de mogelijkheid dit seizoen hun krachten te meten met Ajax, Feyenoord, Club Brugge en Racing Genk in een internationale meidencompetitie. In het eerste duel ontvingen de Haagse meiden Racing Genk op het terrein van Wilhelmus. De gasten begonnen sterk en dwongen als eersten doelvrouw Tyara Volwerk een redding af. Daarna namen de Haagse meiden geleidelijk het initiatief over. Dat resulteerde al snel in goede mogelijkheden. Op aangeven van Lotte Vermeulen tikte Floortje Bol de bal net naast. Jasmijn Windhorst zag een schot in de korte hoek gered. Ook Bol stuitte op de Genkse goalie. Een corner van Victoria Boerboom werd net voor de doellijn weggewerkt. Nadat Volwerk nog eens handelend had opgetreden, nam Boerboom het doel twee keer zonder resultaat onder vuur. Net op het moment dat de Haagse fans zich voorzichtig zorgen gingen maken, was het dan toch raak. Dit keer lanceerde Vermeulen Isa van Schaik en zij was de doelvrouw net te snel af: 1-0. Bij die stand blies de scheidsrechter voor de rust.

Na de warme thee waren de ploegen net aan de tweede helft begonnen, toen Van Schaik op meer dan 30 meter voor het doel een projectiel lanceerde. De doelvrouw hoorde de bal alleen over zich heen suizen: 2-0. De thuisploeg gooide er nog een schepje bovenop. Boerboom kon eerst net voor het doel worden geblokt en zag een vrije trap gestopt. De Genkse sluitpost stond moedig een hat-trick van Van Schaik in de weg. Vervolgens speelde Van Schaik Bol vrij en mikte de spits de bal in de korte hoek: 3-0.

Met die ideale Europa Cup-stand haalde ADO Den Haag de voet van het gaspedaal. Bol vond nog wel een keer het net, maar zag die treffer geannuleerd wegens buitenspel. Dat Genk er veel aan gelegen was nog iets terug te doen, bleek toen de Belgische trainer zijn spelers vroeg het leer na een opgooibal aan de tegenstander terug te geven. De Genkse spits schonk in plaats daarvan een medespeelster de bal, maar die wist Volwerk niet te verrassen.

Woensdag 9 november staat de volgende krachtmeting op het programma. Aan de Oude Waalsdorperweg bij KSD Marine ontvangt ADO Den Haag dan Ajax .

Actiefoto`s: Carlo Bol