Vóór de hoofdmacht begonnen ook de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag winnend aan de competitie. De meiden onder 16 behaalden de eerste bekerzege bij VCS. De meiden onder 17 smaakten het zoet van de overwinning nog niet.

Op de vroege zaterdagmorgen schudden de meiden onder 16 de jongens van VCS onder 15 wel heel ruw wakker. Al in de 2de minuut vond Sam van den Akker Jasmijn Windhorst met een steekpass en de vleugelspits schoof de bal onhoudbaar in de hoek: 0-1. Nog geen 60 seconden later soleerde Windhorst opnieuw door de VCS-defensie. Haar schot werd nu gekeerd, maar Floortje Bol liep de rebound binnen: 0-2. De vreugde over die vroege voorsprong was nauwelijks bedaard, toen VCS snel iets terugdeed: 1-2. Uit een scrimmage bracht Bol de marge weer op twee. Uit een vrije trap kwam VCS vóór de thee nog op 2-3. Na de hervatting bleef ADO Den Haag goed voetballend onder de druk van VCS uitkomen. Na zich vaardig vrij te hebben gespeeld, haalde Victoria Boerboom met succes uit van afstand: 2-4. Powerspel van de jongens van VCS leidde tot een derde tegentreffer. Zo bleef het tot de laatste minuut spannend. Vlak vóór tijd haalde Bol een bal van de doellijn. Aan de andere kant werd Sophie Prens tegen het gras gewerkt, maar de scheidsrechter zag er geen strafschop in.

De meiden onder 17 bekerden op Houtrust tegen de jongens onder 16 van FC Lisse. Hoewel de tegenstander haar verschillende keren op de proef stelde, wist doelvrouw Fleur de Bruin in het eerste bedrijf haar doel schoon te houden. De thuisploeg kwam tot enkele kansjes, maar wist die niet te verzilveren.

Kort na de pauze moest De Bruin zich na een in eerste instantie weggewerkte corner toch een keer gewonnen geven. Tien minuten later viel de 0-2. Die achterstand konden de Haagse meiden ondanks wat kleine mogelijkheden niet meer wegwerken. De Lissenaren sloegen nog wel een keer toe: 0-3.

Op bezoek bij FC Twente in Enschede zag Bianca Koppers als nieuwe hoofdtrainer van de beloften haar ploeg niet voor de tegenstander onderdoen. Doelvrouw Loïs Wieringa moest voor de rust twee keer ingrijpen om de thuisploeg van scoren te houden. Daar stond tegenover dat de Haagse beloften dicht bij een treffer waren na een voorzet van Jill van den Ende en de Twentse goalie aan de grond genageld stond toen een kogel van afstand van Wendy Balfoort rakelings naast het doel vloog. Net voor de pauze wist June Burgers met een sliding een Twentse aanval onschadelijk te maken.

Na de rust hielden de gasten Twente prima onder controle en loerden op een kans aan de andere kant. Die kwam er toen Iris Remmers een Twentse verdedigster de bal afhandig wist te maken. Gina Viehoff joeg de bal direct in de kruising: 0-1. Kort daarna toverde ADO Den Haag een vloeiende aanval op de mat. Een voorzet van Burgers werd subtiel verlengd door Remmers en Viehoff zorgde opnieuw voor een passende bekroning: 0-2. In de slotfase hield Wieringa met een uitstekende redding op een vrije trap de nul.

De Haagse beloften vóór de victorie in Enschede.

Fotografie: Ulis van Maanen