News

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen zijn de voorjaarscompetitie zaterdag begonnen met een gevoelige nederlaag tegen de jongens van Den Hoorn. De beloften behaalden in Velsen-Zuid in de laatste minuut de zege tegen Telstar.

Het Haagse meidenteam had het op Houtrust bijna voortdurend moeilijk om zich onder de druk van de sterke jongens van Den Hoorn uit te voetballen. Bij balverlies zag doelvrouw Iris de Rouw de tegenstander direct op zich af denderen. Vijf keer moest de Haagse defensie zich in de eerste helft gewonnen geven.

Met onder anderen doelvrouw Loïs Wieringa als invalster veranderde er niets aan het spelbeeld. Een kwartier wist Wieringa haar doel schoon te houden, maar na de volgende tegentreffer liep Den Hoorn steeds verder uit tot uiteindelijk 0-11. Twee keer had de ploeg van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon de mogelijkheid de eer te redden. De eerste keer wist de doelman een lob van Asude van Oosten te keren. De beste aanval - dieptepass Nikki van den Burg, voorzet Dailindy Duyvesteijn - leverde niet meer op dan een geblokt schot van Van Oosten.

De thriller tussen Telstar en de Haagse beloften staat op het punt te beginnen.

In het knusse stadion van Telstar - volgend seizoen weer het toneel van Eredivisie-voetbal - zorgden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen en de Witte Leeuwinnen voor een duel waar het publiek de vingers bij aflikte. De thuisclub had de best denkbare start. Na een perfect uitgevoerde vrije trap moest de in de beloftencompetitie debuterende Bo van den Bosch de bal al binnen twee minuten uit het net halen: 1-0. Captain Cato Pijnacker Hordijk antwoordde vrijwel direct. Haar kopbal richting bovenhoek kon ternauwernood uit het doel worden gehouden. Goed voetballend bleven de gasten op de gelijkmaker jagen. Wendy Balfoort stuitte op de doelvrouw. Anne van Egmond vuurde over. Met een fraaie actie bood Van Egmond Akke van den Born een vrije doorgang naar het doel en deze keer was het wel prijs: 1-1. Alle reden voor het team van de trainers Stephan Vos en Bianca Koppers om naar een nog hogere versnelling te schakelen. June Burgers mikte de bal uit een vrije trap richting kruising, maar zag haar poging net verijdeld. Met een indraaiende voorzet creëerde zij een nieuwe mogelijkheid. Balfoort kopte het leer via de grond alsnog in de bovenhoek: 1-2.

Ook de tweede helft hield de toeschouwers op het puntje van hun stoel. Uit alweer een nieuwe Haagse cornervariant schoot Van den Born rakelings naast. Laura Dankelman zette Balfoort vrij voor de goal, maar de doelvrouw bracht redding. Van een noodgedwongen wissel bij de gasten - Lauren Glotzbach verving de geblesseerd geraakte Lotte Spekreijse - maakte Telstar gebruik door toe te slaan uit een hoekschop. De Haagse beloften stroopten de mouwen op voor een slotoffensief. Viehoff schoot in het zijnet. Jill van den Ende zag na een solo haar voorzet weggewerkt. De uithaal van Van den Born eindigde in de armen van de goalie. Burgers bediende uit een vrije trap Pijnacker Hordijk. Haar kopbal kwam terug van de lat. En toen, in de laatste minuut, werd een solo van Viehoff bruut onderbroken. Dankelman gaf een tikje opzij en Burgers zorgde met een streep in de hoek voor een passende straf: 2-3. Bij die verdiende stand bleef het, al moest Danique Wühl zich in blessuretijd nog wel voor de bal gooien om een gelijkmaker te voorkomen.

Het team dat tegen Telstar de Haagse zegereeks voortzette. Staand (v.l.n.r.): de debuterende Bo van den Bosch, Anne van Egmond, Jill van den Ende, Danitsa Gleijm, Wendy Balfoort en Gina Viehoff\; geknield Akke van den Born, Myrthe Korstanje, June Burgers, Laura Dankelman en Cato Pijnacker Hordijk.

Foto`s: Ulis van Maanen