News

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen vierden zaterdag de komst van het voorjaar met een voortreffelijke vertoning tegen Heerenveen.

Captain Cato Pijnacker Hordijk had voor de wedstrijd vastgesteld dat de beloften na een maand zonder competitie klaar waren om te vlammen. Dat bleek geen woord te veel gezegd. In de verrukkelijke voorjaarszon startten de beloften op Houtrust tegen Heerenveen als een Haagse furie. Het voetbal was zo fel en flitsend dat de Friezinnen na een half uur volledig uitgeteld in de touwen hingen.

Al in de vierde minuut bekroonde Manon van Raay het openingsoffensief van haar ploeg met een doeltreffende uithaal: 1-0. Doelvrouw Maaike van Klink voorkwam daarna een gelijkmaker door zich voor de voeten van een aanvaller te gooien. Het bleek niet meer dan een kleine onderbreking. Na een pass van June Burgers speelde Anne van Egmond zich behendig vrij en vond met links de verste hoek: 2-0. De Haagse voorjaarsstorm ging niet liggen. Na prima voorbereidend werk van Van Egmond was Danique Wühl van dichtbij succesvol. Een projectiel van Jill van den Ende werd gekeerd door de paal. Doorjagend in het strafschopgebied schoof Jolina Amani na een steal de bal voor de vierde keer tegen het net. Voor de gevloerde opponent aan het zuurstof kon, kopte Van Raay nog eens over, hield de paal ook Van Egmond van scoren en zag Amani een inzet uit een voorzet van Bo Vonk gestopt.

In de tweede helft begonnen de Haagse beloften net zo furieus. Binnen twee minuten slalomde Van den Ende door de Friese linies en toonde Amani zich weer trefzeker. Heerenveen ontsnapte vervolgens bij pogingen van Amani (naast), Burgers (gestopt) en nog eens Amani (lob naast een verlaten doel). Invalster Gina Viehoff stond net op het veld toen zij op aangeven van Burgers alsnog het halve dozijn vol schoot: 6-0.

Dat het uiteindelijk bij die stand bleef, mag een wonder heten. Van Raay (over), Van den Ende (idem), Burgers (naast), Viehoff en nog eens Van Raay (allebei op de doelvrouw gestuit) waren dicht bij nummer zeven. Een doeltreffende kopstoot van Amani vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. Met een puike parade in de laatste minuten ontnam Van Klink Heerenveen een doekje voor het bloeden.

Tegelijk met de wedstrijd van de beloften oefenden de meiden onder 16 tegen hun leeftijdgenoten van VV Alkmaar. In een aantrekkelijk duel creëerde de thuisploeg genoeg kansen, maar wist er geen één te benutten. De gasten haalden wel een keer fraai uit en sleepten daarmee de zege uit het vuur.

De Haagse furie voor de wedstrijd tegen Heerenveen: staand (v.l.n.r.) Jolina Amani, Wendy Balfoort, Danique Wühl, Anne van Egmond, Lauren Glotzbach en Maaike van Klink\; gehurkt Cato Pijnacker Hordijk, Jill van den Ende, Manon van Raay, June Burgers en Bo Vonk.

Wedstrijdbeelden: Ulis van Maanen