Acht weken moesten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen wachten voor zij vorige week zaterdag hun eerste competitiezege konden vieren. Zeven dagen later was het opnieuw feest na een knappe comeback bij Vredenburch. De meiden onder 17 waren gelijkwaardig aan Westlandia, maar dolven uiteindelijk toch het onderspit.

Na het gedenkwaardige schuttersfestijn tegen VCS werden de meiden onder 16 aan het Julialaantje in Rijswijk in de eerste helft geconfronteerd met tegenslagen. Na het vroeg uitvallen van Emily Nahon namen de jongens onder 15 van Vredenburch snel de leiding. Door een strafschop dreigde het team van het trainerstrio Scholte, Guijt en De Zeeuw in nauwe schoentjes te belanden. De thuisclub liet die kans echter liggen. ADO Den Haag maakte daarvan gebruik door via een boogbal van Lotte Vermeulen de stand gelijk te trekken. Bij het naderen van de rust moest toch een tweede tegentreffer worden geïncasseerd.

In de pauze bleken de Haagse meiden nieuwe energie te hebben getankt. Er waren nog geen drie minuten verstreken toen Daisy de Zwart Jasmijn Windhorst wegstak en zij joeg de gelijkmaker tegen de touwen: 2-2. Vier minuten later was het op identieke wijze opnieuw prijs voor Windhorst. Dat Zoey Groenendijk daarna geblesseerd naar de kant moest, was weer een tegenvaller. ADO Den Haag liet zich daardoor echter niet van het zegepad brengen. Met nog vijf seconden van de reguliere speeltijd te gaan luisterde Fien Leijdekker haar welkome rentree op met een fijne steekpass en Floortje Bol gooide de wedstrijd resoluut in het slot: 2-4.

De meiden onder 17 gaven de jongens onder 16 van Westlandia een uur lang prima partij. Goed combinerend kwamen de gasten in de 9de minuut verdiend aan de leiding. Djennah Cherif bediende op het juiste moment de diepgaande Quinty Dupon en zij gaf de keeper geen kans: 0-1. Op zoek naar meer stichtte ADO Den Haag meerdere malen gevaar. Doelpunten bleven echter uit. Westlandia was halverwege de eerste helft wel trefzeker en kwam na ruim een half uur op voorsprong. De Haagse meiden knokten na de pauze terug. De beloning volgde in de 62ste minuut, toen Dupon nog eens doeltreffend uithaalde: 2-2. Er leek toen zelfs meer in te zitten, maar de thuisclub stond dat niet toe en liep uiteindelijk nog uit naar een ruime zege: 6-2.

Actiefoto`s: Carlo Bol