De meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen deden zaterdag voetballend niet onder voor de jongens onder 15 van Westlandia. Zij kregen echter wel een lesje in effectiviteit. De meiden onder 17 behaalden hun eerste punt bij Wilhelmus. De beloften verzuimden de doelpuntendroogte op Houtrust te doorbreken.

Op de vroege zaterdagochtend hadden de meiden onder 16 thuis tegen Westlandia in de eerste helft het betere van het spel. Tot veel mogelijkheden leidde dat niet. Een knappe solo van Lotte Vermeulen kon door de Westlandse defensie worden gestuit. Een afstandsschot van Emily Nahon leverde geen succes op. En een streep van Victoria Boerboom scheerde over de lat. Aan de andere kant ging doelvrouw Dille de Kuiper één keer gestrekt om de bal uit de hoek te houden. Vlak voor rust schoot Westlandia na een scrimmage over.

Terwijl de zon was doorgebroken, incasseerde ADO Den Haag kort na de thee een tegenvaller: 0-1. Westlandia wist die voorsprong snel te verdubbelen. De Haagse meiden knokten terug en creëerden kansen op een aansluitingstreffer. Felicia de Zeeuw zag haar krul net over de bovenhoek verdwijnen. Na prima voorbereidend werk van Alice Reto mikte Victoria Boerboom ... naast. Opgelucht door die ontsnapping wist Westlandia uit een corner (na een fantastische redding van Fleur de Bruijn) en een vrije trap uit te lopen naar 0-4. Vlak voor tijd ging de bal op de stip na een overtreding op Reto. Deze keer joeg Boerboom het leer feilloos in de kruising: 1-4.

De meiden onder 17 hadden bij de jongens onder 16 van Wilhelmus hun eerste Erfolgserlebnis van dit seizoen. Het team van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon kwam na een kwartier op achterstand. Ondanks een aantal kleine kansjes wisten de gasten niet tot scoren te komen. En toen, vlak voor de pauze, mikt Nikki van den Burg uit een vrije trap de bal slim langs de niet goed opgestelde muur in de korte hoek: 1-1. Dat kostbare eerste punt gaven de goed spelende Haagse meiden in de tweede helft niet meer uit handen. Goede combinaties leverden nog een paar kansen, maar geen treffers meer op.

Na een doelpuntloos gelijkspel van de mannen van Scheveningen bonden de beloften van ADO Den Haag Vrouwen op Houtrust de strijd aan met FC Twente. Met Manon van Raay als aanvalsleider kwam het deze keer door Bianca Koppers en Priscilla Mesker gecoachte team meerdere keren dicht bij een treffer. Zo miste in de eerste helft een vrije trap van June Burgers net het hoofd van Van Raay. Uit een voorzet van Julia Banwari kopte Van Raay over. Rond het half uur kapte Jill van den Ende zich vrij en haalde uit voor een verwoestend harde knal tegen de lat. Nog een vrije trap van Burgers zeilde uitnodigend voor het doel langs. Drie Haagse hoofden kwamen centimeters tekort. Bij de enige kans voor Twente voorkwamen captain Cato Pijnacker Hordijk en Maaike van Klink met vereende krachten een tegentreffer.

Terwijl de zon langzaam achter de huizen wegzakte, kwam in het spelbeeld in de tweede helft geen verandering. Uit een hoekschop van Burgers kopte Pijnacker Hordijk naast. Nog een corner van Jill van den Ende leek de openingstreffer op te leveren. Van Raay kopte in, maar de doelvrouw wist de bal op miraculeuze wijze nog onder de lat vandaan te halen. Aan de andere kant stond de sterke Haagse verdedigng de tukkers geen schot op het doel toe. Een domper was het geblesseerd uitvallen van Van Raay. Drie corners in de slotminuten waren niet voldoende om de ban te breken.