Na de pandoering in Nootdorp van vorige week kwamen de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag in het bekertreffen met HVV veel beter voor de dag. De beloften herstelden zich vlot van het verlies in de competie-ouverture met een zege bij PEC Zwolle: 1-2.

Zeven eeuwen na de dood van Dante Alighieri is het door hem beschreven inferno nog springlevend, bleek een week terug in een weekend van louter nederlagen. Zeven dagen later ging het al weer stukken beter.

De beloften maakten het in Zwolle de thuisclub lastig om tot kansen te komen. Bij de eerste Haagse mogelijkheid sloeg Manon van Raay direct onverbiddelijk toe: 0-1. Een overtreding van de doelvrouw van PEC op Van Raay bleef daarna onbestraft. Vijf minuten voor rust vergrootte Jill van den Ende de voorsprong met een uithaal van grote afstand. In de blesuretijd van de eerste helft werd de Haagse verdediging dan toch een keer vanuit de omschakeling verrast: 1-2.

In de tweede helft voerde PEC Zwolle de druk op, maar de ploeg van trainer Stephan Vos gaf geen krimp. Julia Banwari zag twee kansen op een counter verijdeld door een fluitsignaal van de scheidsrechter en een Zwolse verdedigster.

Na een goede teambespreking met de trainers Alex Scholte, Lisa Guijt en Victor de Zeeuw begonnen de meiden onder 16 op Houtrust fel aan de bekerwedstrijd tegen de jongens onder 15 van HVV. Binnen drie minuten stond de openingstreffer op het scorebord. Een prima voorzet van Lotte Vermeulen op Alice Reto werd door een HVV`er in eigen doel gewerkt: 1-0. In een wedstrijd van goed voetbal en veel strijd deed HVV niet voor ADO Den Haag onder. Dat resulteerde in de gelijkmaker in de 25ste minuut. De opponenten bleven het publiek daarna tot de laatste minuut boeien. Uiteindelijk bleef het meeslepende bekerduel onbeslist: 1-1.

Actiefoto`s: Carlo Bol