De beloften van ADO Den Haag Vrouwen slaagden er zaterdag tegen Heerenveen niet in de unieke zegereeks tegen Feyenoord, PSV en Ajax een vervolg te geven. De meiden onder 15 wonnen wel opnieuw bij HBS.

In een wedstrijd van weinig kansen op Houtrust waren de beloften van Heerenveen de meest dreigende ploeg. Celainy Obispo had al een keer een bal van de lijn moeten halen toen de Friezen halverwege de eerste helft uit een corner de leiding namen. Op slag van rust zette Anne Sellies met een goede actie het sein voor Heerenveen op rood. De doelvrouw was net eerder bij de bal dan Luna Knoester.

In de tweede helft bleven Haagse kansen schaars. Heerenveen was wel dicht bij een twee treffer. Goalie Maaike van Klink zag de bal op de paal belanden.

Voor de meiden onder 15 smaakte de vorige week behaalde eerste zege in de voorjaarscompetitie naar meer. De jongens van HBS zorgden wel voor een schok door met het eerste schot op het doel Vera Jansen te passeren: 1-0. De tegenstander bleef het de meiden daarna lastig maken. Met een fraai afstandsschot tekende Shannon Tabi voor de welkome gelijkmaker. Een vrije trap op 20 meter van het doel bood Romaissa Boukakar de kans uit te halen. Zij liet de doelman van HBS kansloos: 1-2.

Na de rust reeg de ploeg van trainer Siebe Schell de kansen aaneen. Doelpunten konden niet uitblijven. Asude van Oosten en Boukakar wierpen zich op als afmakers. Een handsbal van doelvrouw Jansen net buiten het strafschopgebied bood HBS de mogelijkheid de eindstand een dragelijker aanzien te geven: 2-4.

Actiefoto`s: René Jansen