De beloften van ADO Den Haag Vrouwen triomfeerden zaterdag in Eindhoven knap in de herkansing van het competitieduel tegen PSV. De meiden onder 17 bonden sv Houtwijk aan de zegekar en veroverden daarmee de koppositie. Onder 15 haalde het niet bij Laakkwartier.

De uitwedstrijd van de beloften tegen PSV moest worden overgespeeld, omdat bij het eerste treffen de scheidsrechter ten onrechte de Haagse ploeg niet toe wilde staan om door te wisselen. In de eerste helft van de reprise waren de kansen schaars. Een goede redding van doelvrouw Maaike van Klink en de paal stonden een treffer van PSV in de weg. Een poging van spits Dana Breewel miste vaart.

Na de thee zorgde PSV voor het eerste gevaar, maar ADO Den Haag sloeg als eerste toe. Lizzy Mastemaker en Anne Sellies zetten de Eindhovense verdediging onder druk en Sellies plukte daarvan de vruchten door haar ploeg op voorsprong te schieten: 0-1. Bij het aanbreken van het Haags kwartiertje dwong Katelyn Hendriks een vrije trap net buiten het strafschopgebied af. Zij ging zelf achter de bal staan en gaf de goalie van PSV geen enkele kans: 0-2. Danique Wühl (met een prima sliding) en Van Klink (uitstekende parade) voorkwamen daarna dat PSV terug in de wedstrijd kon komen. Jill van den Ende van de meiden onder 17 vierde als invalster haar debuut voor de beloften.

Op een winderig Houtrust hadden de meiden onder 17 flinke tegenstand van de jongens van sv Houtwijk. In de eerste helft moesten alle zeilen worden bijgezet om onder de druk van de tegenstander uit te voetballen. De openingstreffer van de gasten kwam niet als een verrassing. De meiden toonden echter veerkracht. Binnen vier minuten zette Nikki van den Burg Sadeyah Rosa vrij voor de keeper en de spits rondde die kans koel af: 1-1. In de resterende tijd tot de rust koesterde ADO Den Haag die gelijke stand.

Met wind mee hadden de meiden na de pauze het betere van het spel, al bleef Houtwijk gevaarlijk. Een onverwacht schot van Myrthe Korstanje leverde een voorsprong op. Beide teams kregen kansen op meer, maar 2-1 bleef tot het einde op het scorebord staan.

De meiden onder 15 bleken in de uitwedstrijd tegen Laakkwartier nog niet verlost van de winterblues. De thuisclub zette binnen 10 seconden de man aan het scorebord aan het werk. Die opdoffer had z`n nawerking en bij rust hadden de meiden een berg te beklimmen: 3-0 achter.

In de pauze vlogen er geen haardrogers door de kleedkamer - zoals onder Alex Ferguson bij Manchester United - maar vond wel een goed gesprek plaats. Dat had een veel beter optreden in de tweede helft tot gevolg. Romaissa Boukakar verkleinde de achterstand met een kopbal en ook anderen namen het doel van Laakkwartier onder vuur. Meer dan die eretreffer liet de keeper van de thuisclub echter niet passeren.

Foto`s Laakwartier-meiden onder 15: René Jansen