News

De meiden onder 17 van ADO Den Haag Vrouwen hebben door een zege bij VUC de volgende ronde van de Haaglanden Cup bereikt. De trainer van de tegenstander toonde zich onder de indruk van het spel waarmee de meiden een achterstand van 2-0 wegpoetsten.

In de jaren 30 van de vorige eeuw was VUC de eerste club op het Europese continent met kunstlicht. Onder die historische lampen namen de meiden van ADO Den Haag Vrouwen het woensdag op tegen de jongens onder 15. De gastheren gingen zeer voortvarend van start. Binnen tien minuten waren twee pijlsnelle counters goed voor evenveel tegentreffers. Het team van trainer Marten Glotzbach liet zich daardoor niet van de wijs brengen. Vlot combinerend werd de opponent met de rug tegen de muur gezet. Dat leverde al snel een moedgevende goal op. Myrthe Korstanje slingerde de bal uit een hoekschop voor het doel en Lauren Glotzbach vond met het voorhoofd de bovenhoek: 2-1. Een goede kans op de gelijkmaker ging verloren toen een schot van Sadeyah Rosa werd gekeerd en Korstanje in de rebound de binnenkant van de paal trof. Nieuwe pogingen van Manon van Raay, Rosa, Ravelcheny van Ommeren en Julia Banwari misten de juiste richting. Snel uitlopend maakte doelvrouw Doeschka Birnage een uitbraak van VUC onschadelijk.

Na de thee bleven de meiden VUC in een wurggreep houden. Topscorer Van Raay had al eens naast gelobd, toen Rozalin Özdemir met een afgemeten voorzet Banwari in stelling bracht. Ook haar kopbal gaf de keeper geen schijn van kans: 2-2. Het wachten leek nu op de coup de grace. De ingevallen Isa Grimmius moest echter twee keer in actie komen om een nieuwe achterstand te verhinderen. Daarna gaf de verdediging geen kans meer weg. Jill van den Ende zorgde voor de beslissing. Als een skister slalomde zij door de VUC-defensie om met buitenkant links af te ronden: 2-3. Na een verre ingooi van Van Ommeren had Van Raay nummer vier op haar schoen. Deze keer eindigde haar lob op het dak van het doel. In de volgende ronde wacht voor O17 een uitwedstrijd tegen Westlandia op woensdag 4 maart.