Met bloed, zweet en tranen leken de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zich zaterdag naar een puntendeling tegen Ajax te hebben geknokt. In blessuretijd ging de wedstrijd toch nog verloren. Het bekerduel van de meiden onder 17 tegen HPSV werd afgelast.

Met twee competitiezeges op zak begonnen de beloften op Houtrust sterk aan de topper tegen koploper Ajax. Een pegel van afstand van Luna Knoester scheerde net over de lat. In de 25ste minuut moest doelvrouw Jasmijn de Groot de bal uit het net halen na een tegenaanval van Ajax: 0-1. De strijd werd daarna feller. Binnen vier minuten trok de scheidsrechter drie keer een gele kaart. Na een goede actie en voorzet van Naomi Piqué kreeg Liz Rijsbergen de kans om gelijk te maken. Haar kopbal ging helaas naast.

In de tweede helft bleef het team van trainer Stephan Vos aandringen om de achterstand ongedaan te maken. Ook invalster Dana Breewel kreeg een kopkans uit een corner. Opnieuw verdween de bal langs de verkeerde kant van de paal. Een schot uit de draai van Liz Rijsbergen werd door de Ajax-goalie gepakt. In het Haags kwartiertje nam de spits het doel van afstand nog eens onder vuur. Alleen de lat stond een treffer in de weg. Vier minuten voor tijd kregen de beloften dan toch loon naar werken toen Rijsbergen een goede aanval voorbeeldig afrondde: 1-1. In de slotminuten moest Breewel na een botsing met de doelvrouw per brancard het veld verlaten. Een slippertje in blessuretijd leidde daarna tot een onverdiende nederlaag: 1-2.

Volgende week zaterdag wacht de beloften een vriendschappelijke ontmoeting met de leeftijdgenoten van KAA Gent. De aftrap in Wondelgem is om 14.30 uur.