Het beloftenteam van ADO Den Haag Vrouwen ging zaterdag in het bekertoernooi onderuit tegen de jongens van UVS: 1-0. De meiden onder 15 speelden met 2-2 gelijk bij Quick. De meiden onder 17 zegevierden bij GDA: 4-0.

De beloften waren op de zonnige zaterdagochtend in Leiden tegen de soevereine lijstaanvoerder van de bekerpoule direct goed bij de les. De eerste kansen waren voor de ploeg uit de Hofstad, maar treffers leverde dat helaas niet op. Aan de andere kant maakte doelvrouw Jasmijn de Groot indruk door elke bal klemvast te pakken. Bij het naderen van het rustsignaal had dribbelkoningin Naomi Piqué een goede actie in huis. Haar voorzet bereikte geen medespeelster.

In de tweede helft hield De Groot met een prima redding de nul op het scorebord. In de 48ste minuut moest zij toch de bal uit het net halen: 1-0. De beloften drongen daarna nog wel aan. Een gelijkmaker zat er echter niet meer in.

Met twee bekerzeges op zak begonnen de meiden onder 17 met vertrouwen aan de laatste poulewedstrijd tegen GDA. Goed combinatievoetbal van achteruit leverde in de twaalfde minuut een voorsprong op. Op aangeven van Manon van Raay scoorde Sadeyah Rosa. Vijf minuten later was het nogmaals prijs. Na voorbereidend werk van Van Raay en Ilaya Pata voltrok Rosa opnieuw het vonnis. Op z`n Haags jagend gaven de meiden de jongens van GDA geen moment rust en wisten keer op keer de bal te veroveren. Een afstandschot van Ravalcheny van Ommeren wist de keeper van GDA alleen met een uiterste krachtsinspanning te keren.

Met Quinty Dupon als invalkracht uit onder 15 bleef het team van trainer Marten Glotzbach in de tweede helft kansen creëren. Met een pegel van buiten het strafschopgebied bracht Jill van den Ende de stand op 0-3. Nadat Rozalin Özdemir haar rentree had gevierd, stelde Anne van Egmond met een steekpass Van Raay in staat de eindstand vast te leggen: 0-4. Met een perfecte score van 9 uit 3 gaat onder 17 door naar de volgende bekerronde.

Bij cricket-temperaturen streden de meiden onder 15 op het hoofdveld van Quick om de eerste plaats in de bekerpoule. Wegens een minder doelsaldo was alleen winst op Quick voldoende om de volgende ronde te bereiken. Op slag van rust maakte Amanda de Leur een achterstand goed met een ziedende uithaal van afstand: 1-1. Na de thee grepen de jongens van Quick opnieuw de leiding. Onder 15 bleef tot het einde vechten voor een beter resultaat. Zoey Groenendijk beloonde al het vergoten zweet drie minuten voor tijd in ieder geval met de verdiende gelijkmaker: 2-2.

Actiefoto`s: René Jansen