In het laatste oefenduel voor de competitiestart tegen PEC Zwolle van volgende week speelde ADO Den Haag Vrouwen woensdag een prima partij tegen de Belgische bekerhouder KAA Gent. Alleen twee Haagse presentjes voorkwamen dat de wedstrijd winnend kon worden afgesloten: 2-2.

In het internationale oefenprogramma van de Haagse vrouwen toonde de Gentse opponent zich een sterke tegenstander. Barbara Lorsheyd moest ook als eerste in actie komen. Het team van trainer Sjaak Polak nam daarna het initiatief over. Een dieptepass van Gwyneth Hendriks was net iets te hard voor Maartje Looijen en een voorzet van Looijen werd door de Gentse doelvrouw onderschept. Vervolgens stal Marisa Olislagers in de tiende minuut de bal bij de Belgische opbouw en vond tussen de benen van de keepster door het net: 1-0. Beide ploegen zorgden daarna over en weer voor gevaar. Chasity Grant zag na een slim hakballetje van captain Nadine Noordam haar schot gestopt. Noordam mikt een keer net naast. En Looijen en Olislagers zagen hun doelpogingen van de lijn getrapt. Aan de andere kant voorkwam Lorsheyd de gelijkmaker door een doorgebroken aanvalster van Gent van scoren te houden. Bij het naderen van de rust was het toch raak toen de Belgen de doodzonde van een Haagse breedtepass door het eigen strafschopgebied pardoes afstraften: 1-1.

Hoewel er na de thee druk werd gewisseld, bleef ADO Den Haag Vrouwen de meeste kansen scheppen. Ilham Abali mikte uit een voorzet van Shanique Dessing over, de voor de zoveelste keer opgekomen back Julia Kagie schoot naast en ook de uithaal van de door Dessing in stelling gebrachte Olislagers had helaas niet de juiste richting. Twintig minuten na de pauze was het dan toch raak. Kagie stuurde Grant de diepte in en uit haar voorzet werkte spits Jannette van Belen voor de eerste keer in het groen en geel de bal tegen de touwen: 2-1. De Haagse verdediging liet die voorsprong lang niet meer in gevaar komen. Zeven minuten voor tijd was de uitblinkende Hendriks echter zo ongelukkig een scherpe voorzet van Gent met het hoofd langs Romy Dalebout te werken: 2-2. De voor Lorsheyd ingevallen keepster liet zich in de slotfase niet nog eens verrassen door een lob. Aan de andere kant wist de Belgische sluitpost een vrije trap van Olislagers uit haar doel te houden. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Celainy Obispo over.