News

Op het terrein van VUC - waar vroeger Bertus de Harder, Bobby Vosmaer en Karel Bouwens schitterden - nemen de meidenploegen van ADO Den Haag Vrouwen dezer dagen deel aan een groot internationaal jeugdtoernooi. De meiden onder 14 hadden op Hemelvaartsdag moeite om het net te vinden. De meiden onder 16 misten mogelijkheden op meer dan één zege.

Het kampioensteam van trainer Stephan Vos nam het in de eerste poulewedstrijd op tegen Standard Luik onder 15. Tegen de sterke, snelle en goed voetballende Waalse meiden had het Haagse team het zwaar. Doelvrouw Vera Jansen wist zwevend een vroege openingstreffer te voorkomen, maar daarna sloeg Standard toch drie keer achtereen toe. Pas bij die achterstand schoot Karlijn Keurters een eerste keer op het Belgische doel. Op de eindstand van 4-0 viel weinig af te dingen.

In het tweede duel wist ADO Den Haag de meiden onder 14 van Paris FC wel hun wil op te leggen. Alleen bleef het moeilijk om kansen af te dwingen. De beste mogelijkheid kreeg Shannon Tabi, maar de Parisiennes wisten op het laatste moment de weg naar het doel te blokkeren.

In de laatste poulewedstrijd tegen ABC Branik onder 15 was ADO Den Haag `ouderwets` heer en meester. Jansen moest één keer snel haar doel uitkomen om een Tsjechische spits de doorgang te beletten, maar verder was het eenrichtingsverkeer. Felicia de Zeeuw, Asude van Oosten, Celine van der Toorn, Lynn Verhoef, Keuters en Tabi zorgden voor een spervuur op het doel van ABC Branik. Helaas, of de keeper bracht redding, of het vizier was net niet goed afgesteld. En toen Nikki van den Burg uit een rebound dan eindelijk wel het net wist te vinden, stond een vlagsignaal van de grensrechter een verdiende zege in de weg.

De meiden onder 16 begonnen het toernooi met een boeiende krachtmeting met Standard Luik onder 17. Fel strijdend deed de Haagse ploeg niet onder voor de oppositie uit De Vurige Stede. Ravalcheny van Ommerern (met een gekraakt schot) en Sadeyah Rosa (over) zorgden voor het eerste gevaar. In de slotfase was Standard met een schot over dicht bij een treffer. Aan de overkant zag Van Ommeren een schot gestopt en mikte Rosa in de herkansing naast. Isa Grimmius voorkwam met een knappe redding een Belgische treffer in blessuretijd.

Tegen ABC Branik had de Haagse aanhang dan eindelijk reden tot juichen. Manon van Raay trof eerst nog de lat. Toen Louise van Oosten uit een vrije trap de bal bij de tweede paal neerlegde, was niets of niemand bestand tegen de kopbal van Danique Wühl: 1-0. De doelvrouw hield daarna Van Raay twee keer van scoren, vóór Doeschka Birnage aan de andere kant redding bracht. De Haagse verdedigingslinie liet daarna niemand meer door. Strafschopspecialist Julia Banwari mocht na een handsbal van elf meter aanleggen en gaf de op de doellijn dansende goalie geen enkele kans. Net voor het laatste fluitsignaal joeg Ilaya Pata uit een trekbal van Rosa de bal in het dak van het doel.

In de laatste poulewedstrijd waren de meiden van de DIA Academy de oppositie. Met haar prima trap creëerde rechtsback June Burgers drie keer een kans. Eerst kopte Rosa over. Daarna verdween de bal via het hoofd van een DIA-speelster net over het doel. En tenslotte mikte Rosa na een hoekschop van Burgers nog eens over. Een Haagse treffer leek een kwestie van tijd. Nadat Burgers voor een leeg Haags doel de hakken van een opponente had geraakt, wees de strenge doch rechtvaardige leidsman echter aan de andere kant naar de stip. Grimmius had tegen de strafschop geen verweer. De Haagse meiden zetten alles op alles om de gelijkmaker af te dwingen. Rosa was er dichtbij, maar na een voorzet van Louise van Oosten kwam zij centimers te kort om de bal tegen de touwen te koppen.

Foto`s: René Jansen.