Na een laatste plaats in de reguliere competitie zijn de beloften van ADO Den Haag Vrouwen er in de play-offs in geslaagd de vijfde plaats te bereiken. Op de finaledag van de nieuwe beloftencompetitie in Zeist werd in een spectaculair duel VV Alkmaar overmeesterd.

Op de velden van de KNVB kenden de Haagse beloften zaterdag een ideale start. Een dag na haar debuut voor de hoofdmacht bediende Jaimy Ravensbergen in de eerste minuut Naomi Piqué en zij drukte direct doeltreffend af. Twee minuten later sloeg Alkmaar terug met een afstandsschot: 1-1. Daarna kwam het Alkmaarse doel weer onder vuur te liggen. Ravensbergen, Liz Rijsbergen en Ilham Abali mikten allemaal naast. Na een lobje van Piqué dook Ravensbergen alleen voor de goal op, omspeelde de doelvrouw en schoof beheerst in. Een drinkpauze schonk de Haagse ploeg nieuwe krachten. Na goed doorjagen van Ravensbergen bracht Rijsbergen de stand op 3-1. Door goed uitkomen van keeper Maaike van Klink werd dat ook de ruststand.

Kort na de thee liep Lizzy Mastemaker tegen een rode kaart op en bracht Alkmaar de achterstand uit een strafschop terug tot 3-2. Op het uur moest Van Klink ook de gelijkmaker incasseren. Was dat voor de Haagse ploeg één tegenslag te veel? Een Alkmaars schot tegen de lat leek een zware slotfase in te luiden. In het Haags kwartiertje krabbelde ADO Den Haag echter toch weer op en sleepte als team de zege uit het vuur. Invalster Dana Breewel schoot na een pass van Abali haar ploeg opnieuw op voorsprong. De Haagse defensie gooide daarna resoluut de deur op slot. Net voor het laatste fluitsignaal zette Breewel de zege extra luister bij door de eindstand op 5-3 te bepalen.

De doelpuntenmakers tegen Alkmaar (v.l.n.r.): Naomi Piqué, Jaimy Ravensbergen, Dana Breewel en Liz Rijsbergen.