Dat een overwicht niet altijd leidt tot een bevredigend resultaat, weten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen na een bezoek aan Roelofarendsveen. De meiden onder 14 moesten bij DUNO genoegen nemen met een puntendeling.

Te gast bij DOSR kwam het team dat trainer Marten Glotzbach het veld in stuurde goed uit de startblokken. Goed voetballend bouwden de Haagse meiden onder 16 een overwicht op, maar zij verzuimden dat ook om te zetten in uitgespeelde kansen. De tegenstander strafte dat af en nam in de 26ste minuut brutaal de leiding.

Een tweede tegengoal snel na de pauze deed bij de Haagse aanhang de moed in de schoenen zinken. ADO Den Haag knokte terug. Sadeyah Rosa bracht na een mooie actie aanvalspartner Ravalcheny van Ommeren in stelling. Haar schot verdween net voorlangs. Vlak voor tijd was er een nieuwe kans om in ieder geval de eer te redden. Het lot bepaalde dat de terugreis deze keer met lege handen moest worden aanvaard.

In de uitwedstrijd tegen DUNO op zondag werden de meiden onder 14 snel onthaald op een koude douche. De gastheren maakten in de 5de minuut graag gebruik van een vrije doortocht en lieten keeper Bo van den Bosch kansloos met een boogbal. De roze brigade van trainer Stephan Vos drong daarna wel aan, maar grote kansen bleven uit. Asude van Oosten zag een schot gestopt. Schaduwspits Karlijn Keuters mikte de bal eerst op het dak van het doel, daarna in de handen van de keeper en had voor een derde uithaal onvoldoende kracht. Vier minuten voor de pauze leidde een foutief weggewerkte lange bal tot een plotselinge mogelijkheid. Zoey Groenendijk zag haar kans schoon en stuurde de bal met timmermansoog over de doelman heen richting bovenhoek: 1-1.

Na de thee behield ADO Den Haag het initiatief. Een waarschuwingsschot van Amanda de Leur verdween over het doel. Celine van der Toorn stuitte na een dribbel op de goalie. Aan de andere kant hield de Haagse defensie de aanval van DUNO in een wurggreep. Dailindy Duyvesteijn wist dreigend gevaar een aantal keren in de kiem te smoren. Zat er nog een winnende treffer in? Keuters schoot nog eens naast van afstand. Van der Toorn had net niet voldoende controle over de bal om zich langs de keeper te slingeren. En toen ook een schot richting bovenhoek van De Leur uit de lucht was geplukt, moest O14 zich neerleggen bij een gelijkspel.

Actiefoto`s: René Jansen