News

De meiden onder 14 van ADO Den Haag Vrouwen hebben zich door een overwinning op Forum Sport geplaatst voor de kwartfinale van het Haaglanden Voetbal-toernooi. Daarin treedt het team van trainer Stephan Vos volgende week woensdag in Leidschendam aan tegen RKAVV (aftrap 18.30 uur).

Op de plek waar de Romeinen vroeger Forum Hadriani stichtten, worstelden de meiden onder 14 in de eerste helft meer met zichzelf dat met de meiden onder 15 van Forum Sport. Celine van der Toorn zorgde wel voor een voorsprong halverwege.

De thee gaf het Haagse team nieuwe krachten. Keeper Bo van den Bosch greep als eerste kordaat in. Direct daarna zag de Voorburgse doelvrouw haar trap onderschept door Van der Toorn. De goaltjesdief uit Scheveningen pakte dat cadeautje dankbaar uit en deponeerde de bal onhoudbaar in de hoek. Nog geen zestig seconden later bekroonde Shannon Tabi goed voorbereidend werk van Karlijn Keuters met een doffe dreun via de binnenkant van de paal: 0-3. Hoewel Forum Sport manhaftig weerstand bleef bieden, regende het daarna schoten en corners op het Voorburgse doel. Met handen en voeten wist de Voorburgse sluitpost onder meer inzetten van Lynn Verhoef, Zoey Groenendijk, Felicia de Zeeuw, Asude van Oosten en Tabi tegen te houden. Verhoef en Van Oosten troffen ook nog de paal. In de laatste minuut zette Senna Smulders nog één keer de turbo aan en joeg de bal onbedaarlijk hard in de korte hoek: 0-4.

Foto`s: René Jansen.