News

Na knap te zijn teruggekomen van een 2-0 achterstand moesten de meiden onder 16 van ADO Den Haag Vrouwen zondag in de Europa League bij Alliance `22 uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

De eerste helft in Haarlem vertoonde het karakteristieke beeld van een Europa League-wedstrijd: twee ploegen die de onbekende tegenstander eerst voorzichtig aftasten en weinig gevaar voor beide doelen. Doelvrouw Isa Grimmius moest als eerste ingrijpen om de meiden onder 17 van Alliance het scoren te beletten. Daarna trof Jill van den Ende uit een vrije trap de lat en ging een omhaal van Danique Wühl hoog over. Bij de enige echte grote kans bracht Grimmius knap redding.

Kort na de thee verzuimde de Haagse verdediging op te ruimen en strafte de oppositie dat genadeloos af: 1-0. Daarmee veranderde het duel in één klap in een boeiende krachtmeting. De Haagse meiden drongen de tegenstander terug en dwongen de ene na de andere kans af. Ravalcheny van Ommeren zag een schot gestopt door de keeper. Myrthe Korstanje mikte net naast. Een knal van Louise van Ooosten wist de doelvrouw ternauwernood te keren en vervolgens vuurde Van Oosten rakelings over. De gelijkmaker leek slechts een kwestie van tijd, maar bij een slippertje aan de andere kant sloeg Alliance nog eens toe: 2-0. De Haagse ploeg liet zich daardoor niet uit het veld slaan. Toen een kopbal van Van Oosten niet goed werd verwerkt, haalde Manon van Raay vol uit: 2-1. Drie minuten later dook Korstanje alleen voor de keeper op en bood Van Raay een niet te missen kans: 2-2. Vijf minuten voor tijd produceerde Julia Banwari een perfecte trekbal en bekroonde Van Oosten de Haagse comeback met een doeltreffende schuiver: 2-3. De Haagse aanhang verheugde zich al op een triomfantelijke terugkeer naar de Residentie. Een hoekschop voor Alliance deed het duel nog één keer kantelen. In eerste instantie werd die afgeslagen, maar toen de bal nog een keer voor het doel werd gebracht, verdween die via een Haags been in eigen doel: 3-3.