Vier ADO Den Haag Vrouwen-teams die in hetzelfde competitieweekend hun wedstrijd winnen. Het zat er dit weekend voor het eerst echt in. Na overwinningen van achtereenvolgens het vlaggenschip in Groesbeek en de Meiden O16 en O14 op thuislocatie Houtrust, kwamen de Beloften net tekort tegen aartsrivaal Ajax om de eerste competitie-Grand Slam binnen te halen.

Het 1ste elftal van ADO Vrouwen trapte het weekend af in Groesbeek tegen Achilles`29. Het klassenverschil werd na een 1-3 ruststand pas echt duidelijk in de 2e helft. Doelpunten van Pia Rijsdijk (5x), Marissa Olislagers (3x) en Nadine Noordam zorgden voor een prachtige 1-9 overwinning en een mooie 3e positie op de ranglijst.

De Meiden O14 mochten al vroeg aantreden op het prachtige Houtrust-hoofdveld tegen DSVP JO13-1. In het begin probeerden de jongens, met een 1 op 1-strategie over het hele veld, het de meiden zo moeilijk mogelijk te maken. Dit leek gezien de 0-1 voorsprong te lukken. Na een handsbal van DSVP binnen de beruchte lijnen zette Esmee vd Hoeven echter met een strafschop de gelijkmaker en ruststand van 1-1 op het scorebord.

De 2de helft voetbalden de Haagse talenten wat effectiever en konden zij in het Haags kwartiertje toeslaan. Trainer Vos bracht de pijlsnelle Shanon Tabi in, die met twee voorzetten achtereenvolgens Celine vd Toorn en Amanda de Leur in staat stelde de overwinning binnen te schieten, 3-1.

De Meiden O16 gingen vol overtuiging mee in de strijd, die de jongens van GSC/ESDO JO15-1 op de mat legden. Trainers Marten Glotzbach en Gert Jan Dupon zagen hun team echter strijd en inzet koppelen aan goed voetbal. Er ontstond zodoende een heerlijke en vooral sportieve, Engels aandoende, wedstrijd. Twee keer lukte het ADO om een achterstand goed te maken (doelpunten Myrthe Korstanje en Jill vd Ende), de ploegen gingen met een 2-2 ruststand aan de thee. De 2de helft bleef het op en neer gaan. Uiteindelijk werd Louise van Oosten matchwinnaar door een vrije trap binnen te schieten, 3-2.

Op zondag werd er in het kader van de Europa League van Girls Soccer Nederland met 0-0 gelijk gespeeld tegen DIA.

De druk om voor de eerste Competitie-Grand Slam van het seizoen te zorgen lag tenslotte bij de Beloften. Zij moesten aantreden tegen het op papier sterkere Ajax. Vol strijd en passie werd er gespeeld. Ajax bleek in de praktijk de ploeg met het meeste balbezit, maar een gegroepeerd verdedigend ADO gaf geen kans weg en kwam er geregeld op snelheid gevaarlijk uit. Met de 0-0 ruststand kwam Ajax beter weg dan ADO. De 2de helft kende eenzelfde beeld. Ajax maakte het spel tot 20 meter van de goal en ADO kwam er steeds goed uit met gevaarlijke counters. Helaas betekende 1 slippertje van ADO op de rand van de 16 ook direct een treffer voor de rood-witten.

Vol overgave zette de thuisploeg zich in voor de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer, het bleef 0-1. Helaas, er had zeker meer in gezeten.