Met meer dan 100 personen was ADO Den Haag Vrouwen vrijdagavond live getuige van de mooie 2-0 overwinning van de Oranje Leeuwinnen in een uitverkocht NAC stadion in Breda. Met name de jongste teams keken hun ogen uit en gaven zo nog meer inhoud aan hun voetbaldromen. In de wedstrijden die zij een dag later speelden, lukte het helaas niet het voorbeeld van hun heldinnen te kopiëren.

ADO Den Haag Vrouwen timmert aan de weg! Dit jaar zijn er maar liefst 74 speelsters in competitieverband namens de Residentieclub actief. Al deze speelsters waren, inclusief de begeleiding, vrijdag live getuige van de eerste play-off wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de strijd om het laatste WK-ticket. Dankzij de steun van een aantal trouwe sponsoren werd er met 2 volle bussen afgereisd naar Breda. In het stadion zagen de speelsters ex-ADO Den Haag speelster Lineth Beerensteijn uitblinken in de spits en de openingstreffer op haar naam zetten. Op het einde werd het nog even spannend, echter een uit volle borst gezongen, en door de commentator van FOX sport benoemd, Haags Kwartiertje zorgde er mede voor dat de 2-0 voorsprong over de streep werd getrokken.

Het vlaggenschip van de ADO Vrouwen had, in verband met deze play-off`s, dit weekend een vrije ronde.
Ook de Beloften hadden geen competitieprogramma, maar zij speelden een oefenwedstrijd in Pijnacker, tegen de jongens van OLIVEO JO15-1. Na een 1-0 achterstand bij rust wisten de jonge talenten de wedstrijd in de 2de helft geheel om te draaien. Twee voorzetten van Angelica van Hersteijn resulteerden in treffers van achtereenvolgens Katelyn Hendriks en Wendy Balfoort. Een eigen doelpunt na een vrije trap van Lisa Guijt en een penalty van Taylor Ziemer maakte dat er uiteindelijk 1-4 op het scorebord stond. In deze leuke en sportieve wedstrijd maakte Nadine Noordam, na maandenlang blessureleed, haar rentree.

De beide jongste teams moesten allebei redelijk vroeg aan de bak en hadden wellicht wat moeite met het `wakker worden` na de late terugkomst van de bus vanuit Breda.
Voor de Meiden O16 begon, gezien de vroege achterstand al in de 2de minuut, hun wedstrijd tegen het Haagse SVH JO15-1 eigenlijk 2 minuten te vroeg. Daarna ontwikkelde zich een boeiend duel, waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Na rust verdubbelden de gastheren hun voorsprong en kwam ADO nog wel terug tot 2-1 via een penalty van Julia Banwari na een overtreding op Ravelcheny van Ommeren. Daar bleef het helaas bij, de punten bleven bij SVH.
De Meiden O14 waren, zo mogelijk, nog slaperiger bij de aftrap. Al in de 1ste minuut maakte tegenstander Wilhelmus JO13-1 de eerste en naar later bleek enige treffer van de wedstrijd. Ondanks volop voetbal op de helft van de tegenstander en een kopbal op de lat hielden de wespen uit Voorburg stand.
Hadden beide teams wellicht nog wat last van.