News

Met drie gelijke spelen en een mooie overwinning hebben de ADO Den Haag Vrouwen-ploegen zich dit weekend goed gemanifesteerd. Een weekend dat vooraf al als historisch mag worden betiteld, omdat de nieuw gevormde U16 en U14 teams voor de eerste keer in actie kwamen in een officiële KNVB- wedstrijd.

Het weekend begon op vrijdag met een oefenwedstrijd van Vrouwen 1, uit bij Bayer Leverkusen. Na een wat rommelig begin van de voorbereiding als gevolg van blessures en het EK U19 en WK U20, was dit de laatste kans om nog het een en ander uit te proberen. Met een knappe 0-2 overwinning (Taylor Ziemer en Victoria Pelova) op deze Bundesliga-tegenstander, heeft het team van coach Arend Regeer voldoende vertrouwen kunnen putten voor de competitieouverture aanstaande vrijdag bij en tegen Excelsior/Barendrecht.

Zaterdag stonden er drie bekerwedstrijden op het programma. Het jongste team in de ADO-familie moest al vroeg uit de veren. De meiden van U14, dat in de competitie en beker in de 1ste klasse jongens uitkomt onder de werknaam JO13-2M, trapten al om 08:30 uur af tegen Groenenweg JO13-1. Na een 2-0 achterstand rechtten de jonge talenten van coach Stephan Vos hun ruggen en sleepten zij in een echt Haags kwartiertje nog een gelijkspel uit het vuur. Uit twee hoekschoppen scoorden Quinty Dupon en Asude van Oosten.

Op de nieuwe thuishaven Sportpark Houtrust trapten de U16 af. Het team, dat in de competitie en beker uitkomt onder de werknaam JO15-2M, had direct een pittige tegenstander in het stugge Katwijk JO15-1. Na de 1-0 van Myrthe Korstanje was het Katwijk, dat uit een van de vele corners gelijk maakte en vervolgens de thuisploeg onder druk hield. De meiden van coach Marten Glotzbach hielden echter stand en pakten zodoende een zwaarbevochten punt in deze 1ste bekerronde.

Prime time 14:30 was het, wederom op Houtrust, de beurt aan de Beloften ADO Den Vrouwen tegen Forum Sport JO15-1 . De ploeg, afgelopen jaren spelend onder de naam Jong ADO Den Haag Vrouwen, is in de beker ingedeeld in de poule met hoofdklasser en divisietegenstanders JO15. Een bewuste keuze van de KNVB en de clubs om zo ook het aantal wedstrijden tegen sterke jongens-teams, die voor het `echie` zijn, te vergroten. Zoals je vaker ziet in dit soort wedstrijden kom je tegen ploegen, die willen voetballen, zelf ook aan voetballen toe. De equipe van trainers Rikaart en Boshuizen liet bij vlagen uitstekend positiespel zien en kreeg ook een aantal goede mogelijkheden. De jongens van Forum Sport moesten alle zeilen bijzetten om de ADO speelsters van het scoren af te houden en dat lukte hen zeer goed. Ook ADO stond verdedigend goed, ze wisten 90 minuten lang de gevaarlijke uitvallen van de pijlsnelle Voorburgse aanvallers onschadelijk te maken. De beginstand was dan ook uiteindelijk de eindstand.