News

Oranje voetbalzomer kleurt Geel-Groen (Deel 1)

Na de mooie vrouwenvoetbalzomer van 2017 staan deze zomer het EK Vrouwen onder 19 in Zwitserland en het WK Vrouwen onder 20 in Frankrijk op het programma. Wederom volop kansen op succes en wederom een grote Haagse inbreng.

Bondscoach Jessica Torny heeft in haar O19-selectie 3 speelsters van ADO Den Haag opgenomen. Aanvalster Nance van der Meer en controlerende middenveldster Romy Speelman zijn al vanaf hun 14ejaar actief voor de residentieclub. Daarnaast is nieuwe aanwinst Marisa Olislagers zelfs aanvoerster van deze jonge selectie.

De eerste wedstrijd tegen Italië werd met 3-1 gewonnen. Een tot op het bot toe gemotiveerd Oranje, met Marisa en Nance in de basis, stond binnen een half uur op een 3-0 voorsprong. Twee doelpunten van Lynn Willems en een beauty van Nance van der Meer, een kopbal vanaf de rand-16 over de keepster. Romy werd in de 2dehelft ingebracht om tegen een sterk terugkomend Italië de voorsprong te verdedigen, en de 1ste3 punten waren een feit.

De tweede poulewedstrijd was tegen torenhoge titelfavoriet Duitsland. Wederom een wedstrijd, waarin de Nederlandse meiden tot het gaatje moesten gaan. Dat bondscoach Torny voor de Haagse pitbull Speelman een basisplaats inruimde, bleek een hele goede beslissing. Met 3 ADO-meiden in de basis werd een zwaarbevochten 1-0 overwinning uit het vuur gesleept (doelpunt van PEC Zwolle spits Rebecca Doejaren). Mede dankzij een uitblinkende keepster, Daphne van Domselaar, wint Nederland voor het eerst in deze leeftijdsklasse van rivaal Duitsland.

Gezien de andere uitslagen in de poule heeft Nederland aan een gelijkspel tegen Denemarken genoeg om zich te plaatsen voor de halve finale. De wedstrijd wordt dinsdag 24 juli aanstaande gespeeld in de Biel Arena. Aanvang is 18:15 uur.

Op diezelfde dag spelen de meiden van Oranje onder 20 een oefenwedstrijd tegen Duitsland onder 20. Bondscoach Michel Kreek heeft voor dat team twee ADO Den Haag-speelsters geselecteerd: Centrale verdediger Sabine Kuilenburg en creatieve middenveldster Victoria Pelova. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Hubert Houdenstadion in Goch (DL) en vangt aan om 18:00 uur.