News

Dat ADO Den Haag Vrouwen, als een van de `founding mothers`, haar rol in het vrouwenvoetbal al vanaf de oprichting van de Eredivisie Vrouwen in 2007 serieus neemt, is algemeen bekend. Vanaf de start heeft de club jonge regionale talenten aan zich gebonden. De club speelt niet alleen al bijna 11 seizoenen mee in de Eredivisie Vrouwen, maar vanaf het seizoen 2014 -2015 speelt de club uit de Hofstad ook nog met een Beloften-team in de reguliere Vrouwencompetitie (nu in de Topklasse).

Daar komen vanaf het seizoen 2018 -2019 nog twee teams in competitieverband bij.
Het komende seizoen zullen er een ADO Vrouwen-U16- en U14-team worden ingeschreven bij de KNVB. Gedurende het afgelopen seizoen is er op de achtergrond door vele mensen keihard gewerkt om het aanwezige talent in kaart te brengen.

Vanuit de samenwerking met Girls Soccer Nederland en het Segbroek College-voetbalplan zijn er vele trainingen en wedstrijden geweest en heeft de club goed kunnen kijken naar het aanwezige talent.

En dat talent is er! Bij gerenommeerde toernooien van Zulte Waregem en AA Gent in België presteerden de Haagse meiden zeer goed en werden er meerdere prijzen gewonnen, zowel op team- als op individueel niveau.

Echter, hier stoppen de Haagse ambities niet!
Naast een U16- en een U14-team in competitieverband, zal er ook een U12-selectie worden geformeerd. Deze ADO Girls Academy-selectie zal een tweewekelijks traject gaan draaien op zondag en daarnaast zullen deze speelsters gewoon actief blijven bij hun huidige amateurclub.
En vanzelfsprekend zullen we ook weer vol blijven inzetten op onze succesvolle Voetbal-Academie en vele clinic`s.

Nieuwe locatie:
ADO Vrouwen heeft met haar opleiding jarenlang en zeer prettig samengewerkt met Sportclub Monster en RKAVV, waarbij we beide clubs heel hartelijk willen bedanken voor de gastvrijheid en geboden faciliteiten.

Het was echter een grote wens om de Haagse toptalenten, inclusief Jong ADO Vrouwen, op Haags grondgebied te laten trainen en spelen.

De Stichting ADO Den Haag Vrouwenvoetbal heeft dan ook gekozen voor een samenwerkingsverband met SVV Scheveningen, te starten vanaf komend seizoen.

Deze club, die op loopafstand van het Segbroek College ligt, geldt als voetbalbolwerk op het hoogste amateurniveau. Op het prachtige sportpark Houtrust worden de speelsters niet alleen met open armen ontvangen, de historische band tussen de geel-groenen en de zwart-groenen zal bij menigeen nostalgische gevoelens oproepen.

ADO Den Haag vrouwenvoetbal heeft de ambitie om de beste opleiding voor meisjes van Europa te worden, en is er van overtuigd dat die ambitie met dit partnership kan worden verwezenlijkt.