News

Woensdagavond trekt ADO Den Haag de deur van het jaar 2020 achter zich dicht tegen PEC Zwolle. Om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Cars Jeans Stadion. Trainer Ruud Brood wil het kalenderjaar, bij zijn zesde wedstrijd in Haagse dienst, op fraaie wijze afsluiten.

“Een overwinning zou een mooie afsluiting van het jaar zijn. Daar moeten we vol voor gaan. Dat geldt overigens altijd”, zegt Brood in aanloop naar het treffen met PEC Zwolle, de huidige nummer elf van de ranglijst. De coach beseft dat de belangen groot zijn in het midweekse duel. “Maar er staat altijd veel op het spel”, nuanceert Brood. “Winst zou een stap in de goede richting zijn, maar we zullen er hard voor moeten knokken. We moeten volle bak gaan.”

Behoorlijk fit
Na drie gelijke spelen op rij – tegen sc Heerenveen, FC Utrecht en FC Emmen – ging ADO Den Haag afgelopen zondag in eigen huis ten onder tegen Ajax. De geel-groenen herpakten zich wel knap na een achterstand bij rust, waardoor het nog 2-4 werd. Dankzij doelpunten van Michiel Kramer en invaller Samy Bourard zette ADO Den Haag een tweede helft neer waarop het absoluut kan voortborduren tegen PEC Zwolle.

201220llu0308

Ricardo Kishna kwam niet in actie tegen Ajax. Een bewuste keuze, die goed met de speler was doorgesproken. “We hebben een programma met veel dubbele wedstrijden voor de boeg (in januari staan er zeven duels gepland, red.) en deze week is daar een voorbode van. Het is belangrijk om rekening te houden met het programma en daarbij ook goed te kijken naar hoe de jongens ervoor staan. Wat dat betreft zijn we redelijk fit. Het ziet er behoorlijk goed uit.”

PEC Zwolle
PEC Zwolle is een opponent die tweemaal op rij verslagen werd in het eigen Cars Jeans Stadion. Op 15 februari 2019 werd het 1-0 voor de Haagse equipe, dankzij een treffer vanuit de moeilijke hoek van Giovanni Troupée. Daarvoor werden de Zwollenaren, op 22 december 2017, met 4-0 verschalkt. Zowel Erik Falkenburg als Bjørn Johnsen wist twee doelpunten te produceren in dit duel.

“PEC Zwolle is een ploeg die in staat is om goed te combineren en te voetballen”, vertelt Brood. “Daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten wel kijken naar de tegenstander, maar vooral uitgaan van eigen kracht. Het is zaak om een goede organisatie neer te zetten en daar voordeel uit halen.”

Bekijk hier de voorbeschouwing van ADO TV met Samy Bourard.