News

In navolging van het schema voor de eerste 21 speelronden en de laatste twee speelronden zijn nu ook de exacte speeldagen en -tijden van de overige speelronden van de Eredivisie definitief vastgesteld door de KNVB. Ook het programma voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker is bekend; ADO Den Haag gaat op dinsdag 19 januari op bezoek bij Vitesse.

Na winterstop vaker op zaterdag dan ervoor
ADO Den Haag speelde tot dusver negen keer op zondag en vier keer op zaterdag in de Eredivisie en sluit het jaar 2020 komende woensdag thuis af tegen PEC Zwolle (20.00 uur). Na de winterstop zal de formatie van coach Ruud Brood even vaak op zaterdag als op zondag (beiden acht keer) spelen. Ook wordt er één keer op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gevoetbald. De hervatting na de winterstop is op zaterdag 9 januari tegen RKC Waalwijk (uit, 16.30 uur). Het reguliere seizoen wordt buitenshuis afgesloten tegen FC Twente, op zondag 16 mei om 14.30 uur.

Twee wijzigingen
Er is ook nog een tweetal mutaties aangebracht in de speelronden die eerder al vastgesteld werden. Deze vlieger gaat op voor het uitduel met AZ (zaterdag 16 januari om 21.00 uur in plaats van 20.00 uur) en de thuiswedstrijd tegen FC Emmen (zaterdag 23 januari om 16.00 uur in plaats van vrijdag 22 januari om 20.00 uur). Het duel met de Emmenaren is een dag verschoven vanwege het optreden in de beker.

Bekerpot op 19 januari
ADO Den Haag zal de uitwedstrijd tegen Vitesse in de achtste finales van het toernooi om de TOTO KNVB Beker afwerken op dinsdag 19 januari om 18.45 uur. ADO Den Haag rekende in ronde één na een doelpunt van Luuk Koopmans en penalty’s af met Sparta Rotterdam en kreeg in de tweede ronde een vrijstelling.

Totstandkoming programma
De speeldata en aanvangstijden zijn door de KNVB vastgesteld in overleg met de Eredivisie CV, FOX Sports, CC & OO, en het Supporterscollectief met inachtneming van de verplichtingen van de clubs die na de winterstop Europees spelen en de clubs die in de achtste finales van TOTO KNVB Beker actief zijn. “Naast de sportieve aspecten werd bij het maken van het programma rekening gehouden met de vele wensen van lokale overheden, clubs, supporters en zendgemachtigden”, stelt de KNVB. 

Volledig schema Eredivisie op kaart

programma site

Klik hier voor het schema in hoge resolutie. Ideaal om uit te printen!