News

Ruim een half jaar na de ondertekening van zijn eerste contract bij ADO Den Haag heeft Xander Severina ook al zijn tweede verbintenis getekend in het Cars Jeans Stadion. De 19-jarige vleugelaanvaller is voor zijn puike prestaties beloond met een overeenkomst tot medio 2023.

Severina tekende in mei een contract voor het huidige seizoen, met een optie voor nog een jaar. De linksbuiten, die ook op de rechterflank kan spelen, had niet lang nodig om zijn visitekaartje af te geven bij ADO Den Haag Onder 21. Zijn goede prestaties en sterke ontwikkeling hebben hem binnen zeven maanden dus een meerjarig contract opgeleverd.

De uit Rijswijk afkomstige Severina begon met voetballen bij Semper Altius en maakte al vroeg de overstap naar Sparta Rotterdam, waar hij acht jaar lang in de jeugdopleiding speelde. Na twee goede jaren bij HV Quick tekende de vleugelaanvaller dus bij ADO Den Haag. Daar liet hij zich niet alleen gelden bij de Onder 21, maar maakte hij ook al zijn opwachting in diverse oefenwedstrijden van het eerste elftal. 

“Dit voelt echt als een mooie beloning. Toen ik tekende, zag ik hoe trots mijn moeder was. Daar doe je het voor”, zegt Severina over zijn tweede contract bij ADO Den Haag. “De eerste twee maanden waren even wennen, maar ik heb vrij snel mijn draai kunnen vinden. Mijn rendement in de wedstrijden en op de trainingen wordt ook steeds hoger. Dit smaakt naar meer.”

ADO Den Haag feliciteert Severina met zijn contractverlenging en wenst hem veel succes. 

img 2423

img 2442