News

Zijn eerste interview als trainer van ADO Den Haag deed Ruud Brood uiteraard voor de camera van ADO TV. Voor zijn officiële presentatie als hoofdcoach in het Cars Jeans Stadion sprak de 58-jarige keuzeheer uit Gorinchem met enthousiasme over zijn nieuwe uitdaging.

“Ik ben heel blij dat ik hier ben.” Het zijn de eerste woorden van Brood in dienst van ADO Den Haag. Het is misschien een cliché, maar wel een gevoel dat aanwezig moét zijn. De goede gesprekken met de clubleiding maakten de trainer duidelijk enthousiast. “Het is snel gegaan, maar het was een duidelijk verhaal en ik heb er heel veel zin in om met de spelers en de mensen binnen de club aan de slag te gaan.”

Brood past voor zijn gevoel uitstekend bij ADO Den Haag. “Het project en de geschetste plannen spreken me aan. Het verhaal past in de visie en de gedachte die ik voor ogen heb. ADO Den Haag is tevens een volksclub met emotie. Dat zit ook wel in mij. Daarnaast hou ik van duidelijkheid, ontwikkeling en natuurlijk ook van plezier. Ik ben verder een vrij rustige trainer.”

Niet alleen Brood werd dinsdag aan de pers gepresenteerd. Ook Adrie Bogers werd officieel welkom geheten door ADO Den Haag. Een trainer waar Brood tussen 2008 en 2010 al mee samenwerkte, bij RKC Waalwijk. “Ik ken hem al van een ver verleden. Hij heeft zich sterk ontwikkeld en veel ervaring opgedaan als assistent, waar ook wel zijn krachten liggen. Hij is goed in het begeleiden van jonge spelers, een perfectionist en een winnaar.”

Met de aanstelling van Brood en Bogers is er een punt gezet achter een paar hectische weken voor ADO Den Haag. “Er is veel gezegd en geschreven. Er waren veel meningen, maar de focus moet nu weer op het voetbal liggen. En niet op het verleden. Dat moet de kracht van ADO Den Haag ook zijn: het samen over voetbal hebben en plezier hebben in hetgeen je samen doet", sluit Brood mooi af.