News

Na de nederlaag van vorige week tegen Vitesse (0-2) staat er komende zondag wederom een thuiswedstrijd op het programma voor ADO Den Haag. In het eigen Cars Jeans Stadion zal de zesde speelronde van Eredivisie worden afgesloten tegen AZ. Oefenmeester Aleskandar Rankovic blikte tijdens de wekelijkse persconferentie vooruit op dit duel.

Tijdens dit persmoment vertelde de hoofdtrainer onder meer over zijn nabespreking met de ploeg. “We voeren iedere week een gespek met het team, alleen duurde het deze week iets langer dan normaal. Ik vond met name in de eerste helft tegen Vitesse dat we niet het elftal waren dat we de vorige wedstrijden hebben laten zien.” 

201018llu2926

AZ
De oefenmeester zag donderdagavond de tegenstander van zondag een knappe 0-1 overwinning behalen in de Europa League. “Ik vond AZ goed spelen tegen Napoli. Het resultaat is ook voor het Nederlands voetbal erg goed. Als je een uitwedstrijd wint bij Napoli, dan doe je gewoon hele goede zaken. AZ is een heel goed team dat al jaren lang goed presteert. Ze hebben een van de beste selecties in de Eredivisie.”

Mogelijkheden
Ondanks de status van AZ ziet Rankovic wel mogelijkheden voor zijn ploeg, al liet de trainer niet het achterste van zijn tong zien. “We gaan proberen om ruimtes te creëren, wellicht op de flanken. Als we hiervan kunnen profiteren, dan hebben we een kans.” 

Ricardo Kishna
Op de persconferentie ging het verder over de stand van zaken omtrent de fitheid van Ricardo Kishna. “Ricardo is op de goede weg terug. Hij traint sinds kort weer met de groep mee, maar we kijken met hem van dag tot dag. Ik kan nog niet echt zeggen wanneer hij weer bij de wedstrijdselectie kan zitten. We monitoren alles bij hem en ik praat iedere dag met Ricardo.”

Fotoverslag laatste training (in het Cars Jeans Stadion)