News

De CAO schrijft voor dat betaald voetbalorganisaties alle spelers met een aflopend contract voor 1 april moet laten weten dat de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgezegd wordt. Dit heeft ADO Den Haag, natuurlijk ook met het oog op de toekomst, gedaan. Het gaat hier om een formele procedure, die niet meteen inhoudt dat de spelers zullen vertrekken. Met veel spelers lopen of komen er nog gesprekken, geeft Manager Voetbalzaken Jeffrey van As aan.

Hooi
Eén van de spelers met een aflopend contract is Elson Hooi, maar de eenzijdige optie in de verbintenis van de Curaçaose international is gelicht. Daardoor staat de vleugelaanvaller in ieder geval nog één jaar bij ADO Den Haag onder contract. “Dit was voor ons een eenvoudige keuze. We zijn tevreden over Elson en hebben hem er graag bij”, aldus Van As.

Havekotte, Immers, Goossens en Becker
Voor Mike Havekotte, Lex Immers, John Goossens en Sheraldo Becker geldt dat er reeds een nieuwe aanbieding op tafel is gelegd door ADO Den Haag, dat tevreden is over de prestaties van dit kwartet spelers. Van As: “Wij willen deze spelers graag belonen met een nieuw contract. Ze hebben alle vier een voorstel voor een meerjarige overeenkomst in beraad.”

lr181202ab15096

Falkenburg, Lorenzen en David
Erik Falkenburg, Melvyn Lorenzen en Trevor David hebben ook een brief met een formele opzegging gekregen. “Met Erik, Melvyn en Trevor zullen we in een later stadium nog kijken of er een gezamenlijke toekomst is. De gesprekken met deze spelers zullen binnenkort of in de laatste fase van het seizoen plaatsvinden”, stelt Van As. Naast dit trio hebben ook Chovanie Amatkarijo, Timon Fikkert en Samuel Chromek een formele opzegging gekregen.

Veelbelovende talenten
ADO Den Haag ziet in meerdere jeugdspelers veel perspectief voor de toekomst. “Met een aantal talenten zijn we al vergevorderd in gesprek en ik heb er veel vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Het zijn stuk voor stuk talenten waar wij veel vertrouwen in hebben. Dat blijkt ook wel uit het feit dat jongens als Lorenzo van Kleef, Dehninio Muringen en Maarten Rieder al regelmatig met de eerste selectie trainen.”

Kishna
De overeenkomst met Ricardo Kishna en Lazio Roma loopt komende zomer ook af. De 24-jarige vleugelaanvaller werd dit seizoen opnieuw gehuurd, maar maakte tot dusver alleen zijn opwachting in de beloften. “We wisten van te voren dat Ricardo nog een lange weg te gaan had en dat is ook gebleken. We hopen, vooral ook voor hem, dat hij dit seizoen nog op een positieve manier kan afsluiten. Of er eventueel een langer verblijf in zit, hangt af van meerdere partijen.”

lr190203lll0305