News

ADO Den Haag heeft de afgelopen vier speelronden beurtelings gewonnen en verloren. Als deze reeks vrijdag (aftrap 20.00 uur) in Doetinchem wordt doorgezet, dan betekent dat dus winst tegen De Graafschap. Voor de camera van ADO TV blikken Fons Groenendijk en Dion Malone vooruit op het duel op De Vijverberg.

Groenendijk zag naar eigen zeggen dat de combinatie van geleverde arbeid en de teleurstelling ervoor zorgde dat de score hoog uitviel tegen Ajax. “Het druk vooruit zetten kostte kracht”, aldus Groenendijk. Tegen De Graafschap zal de druk in meerdere opzichten anders zijn, weet de coach. De Doetinchemmers bivakkeren het hele seizoen al in de onderste regionen. “Maar ze wonnen vorige week heel knap met 0-3 bij PEC Zwolle. De Graafschap is veel meer een ploeg dan voor de winterstop. Ze hebben een paar goede spelers gehaald, bijvoorbeeld met Charlison Benschop en Azor Matusiwa. Ze hebben meer balans gevonden en dat heeft Zwolle ook ondervonden.”

Volgens Malone moet strijd het sleutelwoord zijn tegen De Graafschap. “Overigens geldt dat voor ons altijd. Dit moeten we elke wedstrijd brengen, omdat ADO Den Haag hiervoor staat”, aldus Malone, die na een periode op de bank weer meer aan spelen toekomt. “De trainer maakte destijds een andere keuze op die positie, die ik begreep. De laatste wedstrijden speel ik weer meer, als centrumverdediger en als rechtsback. Hoewel ik aanvallend misschien meer betrokken wil zijn, zijn dit posities die ik wel kan invullen. Het is altijd het belangrijkste dat ik het team kan helpen.”

Ziekenboeg
Groenendijk geeft aan dat het weer wat beter gaat met de absenten van vorige week: Erik Falkenburg, Melvyn Lorenzen en Giovanni Troupée. "Melvyn en Gio zijn weer in de groepstraining. Met Erik gaat het ook de goede kant op, met een slag om de arm.” Verder zijn Trevor David en Ricardo Kishna nog niet speelklaar. “Ricardo werkt een speciaal programma af, met extra oefeningen. Dat is een pittig programma, waarmee we kijken of hij de laatste stap kan maken.”