News

Dinsdagmorgen begon vrij rustig. Lichte oefeningen met de bal en aansluitend een uur lang partijspel om tactiek en routine erin te slijpen. Terug bij het hotel hadden wat spelers en Henk Fraser interviews en na de lunch kwam scheidsrechter Pol van Boekel langs voor de jaarlijkse speluitleg van de KNVB. Dit jaar geen regelwijzigingen, Van Boekel gaf ook aan dat het puur om het opfrissen van de regels ging. De beelden die getoond werden leidden tot wat mooie discussies waarin maar weer duidelijk werd hoe lastig sommige arbitrale beslissingen zijn om te nemen.

De relatief rustige ochtend bleek een stilte voor de storm. De training om 17.45 uur was even van andere orde. Na de warming up werd er 5 keer van veld gewisseld. De spelers gingen van een zwaar circuit met oefeningen als kniesprongen, opdrukken en de ladder voor motorische loopoefeningen weer terug naar het hoofdveld voor een partijspel. En weer terug, en weer terug, enzovoort. Het werd een latertje, iedereen zat om half negen net op tijd aan tafel voor het avondeten.

Mathias Gehrt had zijn eigen programma, 's morgens een fietstocht met Edwin Coret. 's Middags was hij wederom met de fysio en nu ook een aantal andere spelers in de gym in Valkenswaard. Wilfried Kanon deed 's morgens een flink deel mee van de tactische spelvorm. Weliswaar nog geen partij met stevige duels, maar wel goed hem weer op het veld te zien met al zijn teamgenoten.