News

ADO Den Haag en Sparta zijn tot een akkoord gekomen over de overgang van Dano Lourens. De 20-jarige spits is medisch gekeurd en tekent voor één seizoen bij de club uit de Hofstad.

Lourens begon in de jeugd met voetballen bij V.V. Zeelandia Middelburg en verkaste daarna naar JVOZ. In 2015 kwam Lourens voor het eerst in aanraking met een betaald voetbalorganisatie toen hij ging spelen in de jeugdopleiding van NAC Breda. Na vijf seizoenen bij De Parel van het Zuiden keerde het jonge talent terug naar Zeeland, waar hij uitkwam voor VV Kloetinge. Na slechts één seizoen werd de Middelburger door Sparta naar Rotterdam gehaald. De spits begon aanvankelijk bij de Onder 18 van de Kasteelheren, maar werd al snel overgeheveld naar Jong Sparta. Lourens maakte zijn officiële debuut in het betaalde voetbal op 13 mei 2023 tegen FC Volendam.

Presentatie *Dano Lourens* of ADO Den Haag

Technisch directeur Joris Mathijsen over Dano Lourens: “Dano heeft de afgelopen seizoenen een goede ontwikkeling doorgemaakt. We zijn ervan overtuigd dat hij deze lijn kan doortrekken bij ADO Den Haag en kijken ernaar uit om hem zijn eerste minuten in het geel-groen te zien maken.”

Presentatie *Dano Lourens* of ADO Den Haag