News

Op een kletsnatte dinsdagochtend stond op het terrein van FC De Westhoek in Burgh-Haamstede een intensieve training op het programma. Op deze tweede dag van het trainingskamp in Zeeland stonden er in totaal twee trainingen op het programma, ter voorbereiding op de oefenwedstrijd van woensdagmiddag tegen Zulte Waregem.

240723ab10389

Een paar minuten voor elf kwam een gedeelte van de selectie na een korte fietstocht aan bij Sportpark van Zuijen. Sommige spelers werkten een individueel programma in de gym af, maar het grootste deel van de selectie trotseerde de regen voor een goede ochtendsessie op het veld. Deze begon met een stevige warming-up, waarna er een paar rondo's werden gedaan. Ondertussen werkten de keepers op het spekgladde veld met elkaar aan hun reflexen en handelingssnelheid met uitdagende oefeningen. 

 

Nadat de spelers helemaal waren opgewarmd, werd er met een aantal verschillende oefeningen de aandacht op de organisatie en onderlinge coaching gelegd. Vervolgens was het weer tijd voor een wat meer ontspannen oefening waarbij twee teams tegen elkaar moesten strijden in een oefening waarbij het twee tegen één was. Als afsluiter van de training, die in totaal ruim anderhalf uur duurde, werd er in de stromende regen nog een fanatiek partijspel gespeeld. 

240723ab10429

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van de dinsdagochtendtraining op het trainingskamp in Zeeland.

Fotografie: Angelo Blankespoor