News

Morgen wacht ADO Den Haag een uitdagende thuiswedstrijd tegen NAC. De Bredanaars zijn de afgelopen weken in goede vorm en zijn gebrand om de goede lijn door te trekken. ADO Den Haag is daarentegen al zes officiële duels op rij ongeslagen en wil na twee gelijke spelen heel graag weer eens drie punten pakken die broodnodig zijn in strijd om een ticket in de play-offs.

Afgelopen wedstrijden gaf de Haagse ploeg weinig weg achterin. Iemand die daar een grote rol in speelt is Finn van Breemen. De 19-jarige verdediger vormt samen met Tyrese Asante al meerdere wedstrijden op rij het hart van de verdediging en dat terwijl Van Breemen begin dit seizoen nog voor ADO Den Haag onder 21 uitkwam. Het kan soms razendsnel gaan in het voetbal, zo beseft Van Breemen zelf. "Het is af en toe nog onwerkelijk op het veld te staan met de supporters erbij. Maar ik kan het aan en het voelt heel goed."

Zijn rol in het team is naarmate het seizoen vorderde helemaal veranderd. Waar de jongeling eerst zijn wedstrijden voor Onder 21 speelde, mocht hij al snel aansluiten bij het eerste elftal. De verdediger, die in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen zijn debuut maakte, stond op 30 september 2022 thuis tegen Jong PSV voor het eerst in de basis. Vervolgens heeft Van Breemen zich na een kleine terugslag geknokt tot basisspeler en is hij nu eerste keuze onder trainer Dick Advocaat. "Het is een eer om met hem samen te werken. We hebben af een toe een-op-eengesprekken waarbij de trainer tactische tips geeft of over waar je moet staan. Daar leer je heel veel van en is voor mij heel waardevol."

Dat het goed gaat is ook uit de statistieken op te maken. In de laatste vijf competitieduels moest ADO Den Haag slechts twee doelpunten incasseren. Dat komt niet helemaal uit de lucht vallen volgens Van Breemen. "We zijn veel bezig met elkaar en zijn onder Advocaat een systeem gaan spelen die ons verdedigend goed ligt. Daarnaast heb ik veel overleg met Tyrese over hoe we staan ten opzichte van elkaar. Dat heeft ons geholpen."

De kans is zeer aanwezig dat Van Breemen tegen NAC weer vanaf de start weer mag aantreden. "Ik heb er heel veel zin en vertrouwen in. Met onze kwaliteiten moeten we gaan knallen en voor elke meter strijden met elkaar, dan moet het goedkomen."

Bekijk hieronder het gehele interview bij ADO TV met Finn van Breemen in aanloop naar ADO Den Haag - NAC.