Stichting Talentontwikkeling (STO), een gedreven organisatie die ontstaan is vanuit een diepgewortelde passie voor talentontwikkeling en kansengelijkheid. Onze stichting is opgericht door Clint van der Heyden, die zelf tot zijn 11e opgroeide in Den Haag Zuid West en na uitdagende omstandigheden een nieuw perspectief vond in een pleeggezin. Zijn persoonlijke reis inspireerde hem om anderen te helpen en gelijke kansen te bieden, ongeacht hun achtergrond.

Stichting Talentonwikkeling is dé stichting die zich inzet voor de ontwikkeling van talent bij de jeugd, op welk vlak dan ook. Hierbij staan kwaliteit, plezier, betrouwbaarheid en aandacht voor het individu voorop. Maatschappelijk betrokken als we zijn bieden we aan zoveel mogelijk mensen de kans om hierin verder door te groeien. Door kinderen rust, structuur, duidelijkheid en aandacht te geven vergroten wij het plezier binnen de gegeven lessen en begeleiding. Een kind dat met plezier iets onderneemt zal leren en hiermee zijn/haar talenten ontwikkelen. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die hun talent willen delen, voor een paar uur terug het onderwijs in willen of sportkanjers die zich betrokken bij onze jeugd voelen.

De krachten bundelen

Sinds de oprichting van de ADO Den Haag VO Voetbal League hebben Stichting Talentontwikkeling en de MVO-afdeling van ADO Den Haag een hechte en waardevolle samenwerking opgebouwd. Deze samenwerking heeft niet alleen geresulteerd in de succesvolle identificatie en begeleiding van talentvolle jongens en meiden uit de Haagse wijken, maar heeft ook bijgedragen aan de groei en toekomst van beide organisaties.

Stichting Talentontwikkeling speelt een cruciale rol bij het rekruteren van jongeren die als High Potential worden gekenmerkt. Deze kinderen en jongeren, vaak afkomstig uit de krachtwijken van Den Haag, krijgen dankzij deze samenwerking de kans om hun talenten verder te ontwikkelen en een positieve bijdrage te leveren aan hun gemeenschap. Hun betrokkenheid in de projecten van ADO Den Haag geeft niet alleen hen een platform om te groeien, maar versterkt ook de band tussen de club en de lokale gemeenschap.

De samenwerking tussen beide organisaties strekt zich echter verder uit dan alleen talentontwikkeling. Gedurende de afgelopen seizoenen hebben de kansrijke kinderen uit de wijken van Den Haag iedere wedstrijd een plek op de Maatschappelijke Tribune gekregen. Hier moedigen ze hun rolmodellen op het veld aan, wat hun band met de club verder versterkt en hen inspireert om hun eigen dromen na te jagen.

Deze langdurige samenwerking tussen Stichting Talentontwikkeling en de MVO-afdeling van ADO Den Haag is een prachtig voorbeeld van hoe sport, educatie en maatschappelijke betrokkenheid samen kunnen komen om een positieve impact te maken in de samenleving.