Op de burelen van ADO Den Haag kwam deze week een prachtig mooie brief binnen voor iedereen die bij ADO Den Haag betrokken is.

Geacht bestuur,

Nu het toch wel turbulente seizoen ten einde is en zowel intern als bij ons supporters de rust is teruggekeerd, wil ik de gelegenheid te baat nemen iets op te merken. Ik ben bijna 87 jaar en kwam met mijn vader in 1936 voor het eerst uw vereniging bezoeken in het Zuiderpark.

Dat is daarna zo gebleven. Een aantal jaar terug ben ik getroffen door een herseninfarct waardoor ik tot nu toe voor 85% invalide ben geraakt. Ik ben in het bezit van een scootmobiel, dat is mijn enige manier om nog iets buiten te beleven. Eén van mijn ontspanningsmogelijkheden is een bezoek aan al uw thuiswedstrijden. En daar gaat dit briefje namelijk over.

Ik wil u heel hartelijk dank zeggen voor de manier waarop u mensen als ik tegemoet treedt. Iedere thuiswedstrijd kom ik met mijn scootmobiel naar het stadion, onder toezicht van mijn zoon die als vaste begeleider van de artsen met mij mee moet. De manier waarop één van uw klantgerichte gastvrouwen ons iedere keer weer opvangt, is voortreffelijk. Met een vriendelijk welkom worden wij via de lift door één van die schatten naar onze plaats geloodst.

Mijn zoon, die uiteraard zelf voor een normaals toegangsbewijs zorgt, mag dan bij mij blijven staan. Vaak word ik dan in de pauze nog getrakteerd op een versnapering en zo wordt mijn moeilijke bestaan toch nog draaglijk. Via deze weg wil ik onze enorme dank over brengen voor de moeite die u als bestuur doet om iets van de somberheid in ons bestaan weg te nemen.

Ik vertrouw erop dat u naar het leger van stewards en gastvrouwen deze diep gemeende gevoelens wil overbrengen. Nogmaals heel hartelijk dank en ik wens u veel wijsheid en energie toe voor het nieuwe seizoen. Ondanks mijn toestand en leeftijd, hoop ik komend seizoen wederom te gast te kunnen zijn.

Degene die deze meneer meermalen heeft geholpen, zal zich wellicht herkennen. Maar ook voor de rest van alle stewards en gastvrouwen, neem dit soort complimenten met je mee. Het geeft duidelijk aan hoe belangrijk jullie werk is voor onze bezoekers!