PSV 3 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 04 november 2016 19:30u
  • Philips Stadion

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond verzuimd om te profiteren van de puntendeling bij FC Twente – Ajax (2-2). Wel toonde het aan over een knap staaltje veerkracht te beschikken. Tot drie keer toe en mede door twee werelddoelpunten vocht de formatie uit de Hofstad zich naast PSV: 3-3.

Waar ADO Den Haag Vrouwen eerder dit seizoen in de thuiswedstrijd tegen PSV (3-1) goed uit de startblokken schoot, daar keek het op Sportpark De Herdgang tegen een vroege achterstand aan. Een Haagse verdedigingsfout stelde Jeslynn Kuijpers in de vierde minuut in staat om doelvrouw Jennifer Vreugdenhil te verschalken: 1-0. De 21-jarige aanvoerster van PSV pakte de bal af, nadat de verdediging van het elftal van trainer Arend Regeer deze niet goed kreeg weggewerkt. Een domper.

Na een ietwat rommelige beginfase kwamen de bezoekers in de vijftiende minuut op gelijke hoogte. Victoria Pelova gaf een goede steekbal op Nadine Noordam, die op haar beurt met een balletje breed Sharona Tieleman wist te bereiken. Voor laatstgenoemde was het vervolgens een koud kunstje om af te drukken voor de 1-1. In de minuten die volgden liet de uitploeg goed voetbal zien. Het speltempo lag hoog en de (meegereisde) toeschouwers kregen een aantal fraaie combinaties te aanschouwen.

Een klein half uur stond er op de klok toen Pelova zich van haar sociaalste kant toonde. De balvaste creatieveling had voor eigen geluk kunnen gaan, maar deed een poging om de bal bij Pia Rijsdijk te krijgen. Attent handelen van de Eindhovense verdediging deed de Haagse aanval jammer genoeg in schoonheid sterven. Kort daarna kreeg Pelova de bal na een onderschepping bij Nance van der Meer. Van der Meer zag de bal echter van haar voet stuiteren, waarna keepster Angela Christ kon redden.

Ondanks dat ADO Den Haag Vrouwen het betere van het spel had, kwam PSV na de doelwissel wederom op voorsprong. Vanity Lewerissa, die op dat moment slechts twee minuten in het veld stond, slalomde in de 54ste minuut door de defensie van de Hagenaars, omspeelde Vreugdenhil en maakte de 2-1. Het antwoord van de bezoekers liet echter nog geen minuut op zich wachten. Pelova bediende Michelle Vrieling, die met een genadeloos schot vanaf een meter of 25 (!) de rechterkruising vond: 2-2.

Na ruim een uur kwam PSV voor de derde maal op voorsprong. Een vrije trap aan de linkerkant van dertig á 35 meter werd in de pot gegooid. Vreugdenhil kon de eerste kopbal nog keren, maar was niet opgewassen tegen de rebound van Lucie Akkerman: 3-2. De resterende fase van de wedstrijd stond voor de Noord-Brabanders in het teken van verdedigen om zo te voorkomen dat de verkregen voorsprong opnieuw werd weggegeven. De club uit de Residentie rook bloed en zocht de aanval.

In de slotfase kreeg de ploeg van Arend Regeer alsnog wat zij verdienden. Eén minuut voor aanvang van het ‘Haagse Kwartiertje’ deed Jessie van Leeuwen immers een poging om Vrieling te imiteren. De 20-jarige achterhoedespeelster dribbelde vanuit het centrum naar voren en besloot de bal snoeihard richting het doel van de thuisclub te schieten. Het gevolg: de bal raasde vanaf ruim 35 meter (!) heerlijk tegen de touwen. ADO Den Haag Vrouwen zette daarna nog wel aan, maar bleef steken op 3-3.

PSV – ADO Den Haag Vrouwen 3 - 3 (1 - 1)

Scoreverloop: 4. Jeslynn Kuijpers 1-0, 14. Sharona Tieleman, 54. Vanity Lewerissa 2-1, 55. Michelle Vrieling 2-2, 62. Lucie Akkerman 3-2, 74. Jessie van Leeuwen 3-3

Gele kaart: 75. Victoria Pelova

Scheidsrechter: Chris-Stan van Daal