PEC Zwolle 0 - 1 ADO Den Haag
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 23 september 2016 19:30u
  • MAC³PARK stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond opnieuw goede zaken gedaan in de Eredivisie Vrouwen. Ook op bezoek bij PEC Zwolle voorkwam de club uit de Hofstad haar eerste averij: 0-1.

Met twee competitiezeges op zak begon ADO Den Haag vol vertrouwen aan de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager PEC Zwolle. Dat deed het met een wijziging in de basisformatie. Mijke Roelfsema verving Jessie van Leeuwen tegen de ploeg die in de nieuwe voetbaljaargang nog geen punt(en) wist te pakken en zelfs nog niet tot scoren wist te komen.

Geheel volgens verwachting was het ADO Den Haag dat in de beginfase het spel maakte. Nadat een vrije trap van Roelfsema vanaf een meter of 25 PEC Zwolle niet op de proef stelde, volgde na een klein kwartier een fraaie aanval waarbij meerdere Haagse speelsters betrokken waren. Na een combinatie tussen Victoria Pelova, Nance van der Meer en Pia Rijsdijk belandde de bal jammer genoeg niet in het Overijsselse doel.
Nadja Olthuis, doelvrouw van PEC Zwolle, pakte vervolgens twee ballen. De inzetten waren afkomstig van respectievelijk Vesna Veltrop (schot) en Pelova (kopbal uit hoekschop). Na een klein halfuur volgde het eerste doelgevaar van De Blauwvingers. Eerst raasde een Zwolse doelkans hard langs de rechterkant van het doel en bij de daaropvolgende corner plukte keepster Jennifer Vreugdenhil de bal uit de lucht. Zo probeerden beide ploegen er in de eerste dertig minuten een wedstrijd van te maken, al was ADO Den Haag wel de bovenliggende partij.

In het laatste kwartier voor rust hadden beide clubs nog op voorsprong kunnen komen. Acht minuten voor de theepauze schoot Rijsdijk de bal snoeihard in het linkerzijnet. Daarna werd PEC Zwolle gevaarlijk met een schot. Vreugdenhil stond echter goed op te letten en bracht fraai redding.

Ook in de beginfase van de tweede helft golfde het spel op en neer. PEC Zwolle nestelde zich in een een-tegen-een-situatie met Vreugdenhil, maar de aanval mislukte. Judith Frijlink probeerde tevergeefs om zich met een omhaal onsterfelijk te maken. De rebound van de mooie poging eindigde hard en ver naast het doel. Namens de gasten schoot Pelova de bal in het linkerzijnet.
Halverwege de tweede helft belandde een voorzet van Maartje Looijen bij Nadine Noordam, die de bal tegen Olthuis schoot. Luttele minuten later eindigde een hoekschop van Roelfsema gevaarlijk in de Zwolse doelmond. Twee gemiste kansen. Desalniettemin had het er alle schijn naar dat de ooievaars een doelpunt zouden maken. PEC Zwolle werd teruggedrongen, daar waar ADO Den Haag de aanval zocht.

De bevrijdende treffer kwam er een kwartier voor tijd. Op aangeven van Looijen produceerde Pelova haar eerste doelpunt voor ADO Den Haag: 0-1. Een cruciale goal, want na de openingstreffer zou er niet meer gescoord worden. In de resterende minuten probeerde PEC Zwolle nog wel alles-of-niets te spelen om een gelijkmaker te forceren. In die missie slaagde de thuisploeg echter niet, waardoor de groengelen na de derde speelronde nog altijd de gedeelde koploper zijn. Net als Ajax hebben zij negen uit drie. Nummer drie FC Twente volgt op zes punten.

PEC Zwolle - ADO Den Haag Vrouwen 0 - 1 (0 - 0)

Scoreverloop: 76. Victoria Pelova 0-1

Scheidsrechter: Ruud van der Wielen