ADO Den Haag 1 - 0 Real Mallorca
  • Oefenduel
  • Vrijdag 31 juli 2015 19:00u

Het laatste oefenduel voor de start van de competitie is een lekkere wedstrijd voor ADO Den Haag geworden. De ploeg van Henk Fraser was heer en meester en had nog veel meer goals kunnen maken tegen Real Mallorca maar won netjes met 1-0.

Er was een vliegende start voor ADO Den Haag met Kenji Gorré die in de 2e minuut de bal in het midden oppikte en richting goal dribbelde. Op zo’n 20 meter besloot hij te schieten en te bal zeilde hard hoog achter de keeper, onderkant lat erin. Vanaf dat moment bleef ADO Den Haag druk zetten en aanvallen.

In de dertiende minuut moest keeper Martin Hansen voor het eerst in actie komen. Een goed indraaiende vrije trap kon hij laag in de linkerhoek net voor de lijn klem pakken. Gorré maakte zich met zijn acties, immer vooruit gericht, erg populair bij het publiek. Bij elk balcontact werd hij toegejuicht vanaf Midden-Noord.

Met bijna een half uur op de klok werd ADO Den Haag weer gevaarlijk. Gorré speelde Alberg in vanaf de rand van de zestien en het is dat één van de Spanjaarden nog net zijn lijf ervoor kon gooien anders was daar de 2-0 geweest.

Alberg kreeg vijf minuten voor rust wederom een grote kans. Ruben Schaken ontdeed zich op rechts mooi van zijn tegenstander met een hakje en gaf de bal voor op Alberg. Deze schoot de volley helaas net naast. Net voor rust miste Gorré een kans, wederom uit een voorzet van Schaken, de bal ging aan de linkerkant net naast.
ADO Den Haag ging met 1-0 de rust in na een eerste helft waarin het verreweg de boventoon voerde over Spaans tweedeklasser Real Mallorca. De vele mooie combinaties gaven een goed gevoel op weg naar de competitiestart en bracht de sfeer op de tribune er ook lekker in.

Kort na rust opende ADO Den Haag meteen weer het bal, dit keer met een grote kans voor Kramer die vanaf rand zestien kon aanleggen. Zijn schuiver werd gepakt door de keeper van Mallorca, Wellenreuther. Mallorca speelde in de tweede helft overigens met een volledig nieuw team, terwijl ADO Den Haag maar twee wissels toepaste. Aanvoerder Kristensen bleef in de kleedkamer achter met wat last van de lies, Danny Bakker was te ziek om door te spelen. Edouard Duplan ontbrak deze avond vanwege een kuitblessure.
Real Mallorca kreeg na zo’n 52 minuten twee aardig grote kansen, maar twee maal was Hansen hun eindpunt. Eén keer kwam Omo Omoigui één op één op onze Deen af en redde hij met een been en de tweede keer kon hij fraai naast tikken.

Schaken zette in de 60e minuut maar weer eens een versnelling in en liet zijn tegenstander ver achter zich. De inkomende Kramer kopte de ideale voorzet net over. Ook invaller Ludcinio Marengo liet meteen van zich horen, zijn schot met een mooie krul erin ging net naast. Gorré miste even later ook een schotkans, zijn bal ging net naast. In de 72e minuut werd de jonge huurling van Swansea weer weggestuurd, nu dwars door het centrum. Hij ontworstelde zich van twee verdedigers maar zijn puntertje kwam vol op de keeper. Al met al een duel vol behoorlijke kansen en veel goede combinaties.

ADO Den Haag – Real Mallorca 1-0 (1-0)
Scoreverloop: 2. Gorré 1-0
Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Toeschouwers: 2136
Opstellingen
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers (73. Derijck); Kristensen (46. Ebuehi), Bakker (46. Hevel), Alberg; Schaken (62. Marengo), Kramer (62. Korte), Gorré (81. Houtkoop)
Real Mallorca 1e helft: Cabrero; Company, Hennbole, Domingos Gomes, Thomas, J. Sastre, Sabater, Enriquez, Moreira de Lima, Tryuols, Assulin
Real Mallorca 2e helft: Wellenreuther; Aveldano, S. Sastre, Ros, Mouthino, Cortes, Adams, Omo Omoigui, Campadabal, Maria Lorente, Kuhl