De amateurs van ADO Den Haag moesten voor de 20e competitieronde tegen Laakkwartier, of te wel een duel tussen de nummer 2 (ADO Den Haag) tegen de nummer 13 (Laakkwartier) in de 2e Klasse C.

Verslag: Rob Pronk.

Op het zonovergoten en gezellige terrein aan de Jan van Beersstraat zagen we een matte eerste helft. ADO Den Haag domineerde de wedstrijd en af en toe kwam Laakkwartier toch ook gevaarlijk voor keeper Kieboom. Doordat ADO Den Haag de kansen niet wist te benutten hield men Laakkwartier in de wedstrijd. In de 39e minuut was het toch eindelijk raak. Na een mooie aktie op rechts van Boy Wotte wist Tomas Tavilla ADO Den Haag op een 0-1 voorsprong te schieten.

In de tweede helft zagen we een heel ander spelbeeld. Laakkwartier ging vol voor de gelijkmaker waardoor ADO Den Haag meer ruimte kreeg. In de 60e minuut werd de snelle Laakkwartier-spits de diepte ingestuurd en liet zich vervolgens heel slim tussen twee ADO Den Haag spelers in het strafschopgebied vallen. De toegekende strafschop werd vervolgens door Laakkwartier-speler Paul van der Vet benut, 1-1.

Laakkwartier ging er weer in geloven en speelde opportunistisch de lange bal in het strafschopgebied van ADO Den Haag. Bij één van die hoge voorzetten liep ADO Den Haag-keeper Ricardo Kieboom een fikse hoofdwond op en moest hiermee gelijk naar het ziekenhuis om gehecht te worden.

De wedstrijd leek voor ADO Den Haag op een teleurstellende 1-1 te eindigen maar in de 93e minuut soleerde rechtsback Cedric Aké langs enkele Laakkwartier-spelers en gaf de bal op maat voor op Niels van Pelt, die vervolgens geen moeite had met deze kans, 1-2.

Een benauwde overwinning voor het team van trainer Marcel Koning, die na afloop nog kreeg te horen dat VELO met 2-2 gelijk had gespeeld bij Delft.